Părintele Neonil Ștefan

 • Un an de la înveșnicirea Părintelui Neonil, starețul de la Frăsinei

   

  Părintele Neonil Ștefan, starețul Sfintei Mănăstiri Frăsinei, cuviosul dintre cei de odinioară

  Chipul charismatic al părintelui Neonil, vrednicul stareț al Sfintei Mănăstiri Frăsinei, ctitoria Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica, din Arhiepiscopia Râmnicului, strălucește în pleiada marilor stareți ai acestei mănăstiri: Policarp Nisipeanu, Silvestru Ieroschimonahul, Porfirie Bucurescu, Simion Combei și David Glăvan, vădindu-se pe sine, prin toate faptele sale, ca fiind în același duh cu marii stareți din vechime ai Ortodoxiei.

  13 Martie 2017
 • Parastas de 40 de zile pentru Avva Neonil de la Frăsinei

  Parastas de 40 de zile pentru Avva Neonil de la Frăsinei

  Sâmbătă, 23 aprilie 2016, la Mănăstirea Frăsinei din județul Vâlcea a avut loc slujba Parastasului la 40 de zile de la mutarea la Domnul a Părintelui Neonil Ștefan, starețul athosului românesc din pădurea de frasini.

  23 Aprilie 2016
 • Cuvânt al Părintelui Neonil, starețul de la Frăsinei

  Fragment din cuvântul rostit de părintelui arhimandrit Neonil Ștefan, starețul Sfintei Mănăstiri Frăsinei din județul Vâlcea, la venirea Moaștelor Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica în Mitropolia Olteniei. 2 mai 2012.

  18 Martie 2016
 • Slujba de înmormântare

  Părintele Neonil s-a adăugat vechilor stareţi de la Frăsinei

  Părintele Arhimandrit Neonil Ștefan a fost înmormântat în cimitirul Sfintei Mănăstiri Frăsinei. Slujba a fost săvârșită de cinci ierarhi, împreună cu un numeros sobor de preoți și diaconi.

  16 Martie 2016
 • Părintele Neonil Ștefan, starețul Sfintei Mănăstiri Frăsinei

  Părintele Neonil Ștefan, starețul Sfintei Manastiri Frasinei, a trecut la cele veșnice

  Duminică, 13 martie 2016, Părintele Arhimandrit Neonil Ștefan, starețul Sfintei Manastiri Frasinei din județul Vâlcea, a trecut la cele veșnice, la vârsta de 94 de ani. Slujba de înmormântare va avea loc miercuri, 16 martie 2016, de la ora 11:00, la Sfânta Mănăstire Frăsinei.

  14 Martie 2016