Mircea cel Bătrân

 • O nouă apariție editorială: „Voievodul Mircea cel Bătrân, apărător al dreptei credințe și ctitor de lăcașuri sfinte”

  La Editura Praxis  a Arhiepiscopiei Râmnicului a apărut în cadrul colecției Studia Academica volumul „Voievodul Mircea cel Bătrân, apărător al dreptei credințe și ctitor de lăcașuri sfinte”.

  1 Februarie 2019
 • Parastas pentru Voievodul Mircea cel Bătrân la Mănăstirea Cozia

  În ziua de 31 ianuarie se împlinesc 601 de ani de la trecerea la cele veșnice a Voievodului Mircea cel Bătrân, Voievod al Țării Românești  și ctitor al Mănăstirii Cozia.

  15 Ianuarie 2019
 • Voievodul Mircea cel Bătrân pomenit la 600 de la trecerea la cele veșnice. IPS Varsanufie a săvârșit Sfânta Liturghie și Slujba de parastas la Mănăstirea Cozia

  Astăzi se împlinesc 600 de ani de trecerea la cele veșnice a Voievodului Mircea cel Bătrân, apărător al neamului românesc și ctitor de lăcașuri sfinte. Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit cu acest prilej Sfânta Liturghie și Slujba de pomenire în ctitoria voievolui, Mănăstirea Cozia, în pronaosul căreia a fost înmormânt.

  31 Ianuarie 2018
 • Slujbă de pomenire pentru Voievodul Mircea cel Bătrân la Mănăstirea Cozia

  Sâmbătă, 28 ianuarie 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit slujba de pomenire pentru Voievodul Mircea cel Bătrân, ctitorul Mănăstirii Cozia. Alături de Înaltpreasfinția Sa au fost prezenți părinții stareți ai mănăstirilor vâlcene, mai mulți preoți și diaconi, precum şi oficialităţi locale şi personalităţi culturale, istorici de marcă şi numeroşi credincioşi.

  28 Ianuarie 2017