Mănăstirea Dintr-un lemn

 • Veșmânt de har pentru biserica Mănăstirii Dintr-un Lemn

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit la Sărbătoarea Nașterea Maicii Domnului, slujba de târnosire a bisericii Mănăstirii Dintr-un Lemn.

  8 Septembrie 2022
 • Binecuvântare arhierească la hramul Mănăstirii Dintr-un Lemn

  „Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, prin aleasa ei viață, plină de sfințenie, s-a arătat a fi model de virtute și de iubire maternă, plină de dragoste, dar și izvor nesecat de milostiviri pentru cei necăjiți și împovărați”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la Sărbătoarea Nașterea Maicii Domnului, hramul Mănăstirii Dintr-un Lemn. 

  8 Septembrie 2021
 • Comemorarea Generalului Paul Teodorescu și a eroilor din Marină și Aviație la Mănăstirea Dintr-un Lemn

  Generalul Paul Teodorescu, dar și militarii din Marină și Aviație, care și-au jertfit viața la datorie de-a lungul timpului, au fost comemorați sâmbătă, 29 iunie, la Mănăstirea Dintr-un Lemn, comuna Frâncești din județul Vâlcea, în cadrul unui ceremonial religios-militar. De asemenea, a fost marcată împlinirea a opt decenii de la consacrarea Mănăstirii Dintr-un Lemn drept locaș de închinare al marinarilor și aviatorilor.

  29 Iunie 2019
 • Înaltpreasfințitul părinte Varsanufie: „În zilele acestea, avem nevoie mai mult decât oricând de rugăciunea mamelor pentru copii, de rugăciunea părinților spre buna creștere a copiilor”

  La inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în prima duminică a lunii octombrie a fost cinstită Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Grabnic ajutătoare” de la Mănăstirea Dintr-un Lemn.

  7 Octombrie 2018
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie: „Sfinții Apostoli Petru și Pavel ne întăresc pe noi în dreapta credință”

  La sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Dintr-un Lemn.

  29 Iunie 2018
 • Monahia Isidora Mujat de la Mănăstirea Dintr-un Lemn a fost înmormântată

  Luni, 2 aprilie 2018, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Varsanufie a săvârșit slujba de înmormântare a monahiei Isidora Mujat de la  Mănăstirea Dintr-un Lemn.

  2 Aprilie 2018
 • Slujire arhierească la Mănăstirea Dintr-un Lemn

  Duminică, 2 octombrie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Dintr-un Lemn, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

  2 Octombrie 2016
 • Vizita ierarhilor români și georgieni la mănăstirile Dintr-un Lemn și Govora

  Pelerinajul la mănăstirile din Arhiepiscopia Râmnicului au continuat la Mănăstirea Dintr-un Lemn.

  29 Septembrie 2016
 • Slujire arhierească la Hramul Mănăstirii Dintr-un Lemn

  La sărbătoarea Nașterea Maicii Domnului, 8 septembrie 2016, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Dintr-un Lemn, cu prilejul sărbătorii hramului ctitoriei voievodului Matei Basarab.

  9 Septembrie 2016
 • Pe urmele Doamnei Marica Brâncoveanu

  Pentru al doilea an consecutiv, Liga Femeilor Creştin-Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului desfăşoară proiectul Pe urmele Doamnei Maria Brâncoveanu

  10 August 2015
 • Manifestări științifice organizate de Centrul de Cercetare al Conlucrării Bisericii Ortodoxe Române cu Armata României

  Centrul de Cercetare al Conlucrării Bisericii Ortodoxe Române cu Armata României organizează anual simpozionul: „Biserica Ortodoxa și Armata României – tradițiile conlucrării”.

  30 Iunie 2015
 • Argument

  Înfiinţarea Centrului de Cercetare al Conlucrării Bisericii Ortodoxe Române cu Armata României – „General Paul Teodorescu” constituie demersul cultural pe care Arhiepiscopia Râmnicului şi Instituţiile de comandă, de instructie şi învăţământ militar îl susţin pentru reafirmarea misiunii jertfelnice pe care domnitorii români creştini şi armata din toate timpurile au desfăşurat-o pentru „apărarea Bisericii şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea neamului, pentru libertatea şi demnitatea noastră”.

  24 Iunie 2013

Pagini