Eşti aici

Cateheze pentru copii în Protopopiatul Horezu

Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil - apărători ai dreptății și vestitori ai milei dumnezeiești

9 Noiembrie 2016 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, preoții Protopopiatului Horezu au desfășurat o serie de activități catehetice la sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil.

În Parohia Grădiștea, la slujba Vecerniei urmată de Acatistul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil au participat elevi ai Liceului Teoretic Grădiștea, care au fost însoțiți profesorul de religie Alexandru-Ovidiu Murgu și de părinții acestora. După slujba religioasă părintele Nicușor Ghigenescu a susținut cateheza ,,Să ne rugăm Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil”.

Haina de sărbătoare a îmbrăcat-o și biserica filială Bălțățeni, a Parohiei Foleștii de Sus. În ajunul hramului, luni 7 noiembrie, copiii din parohie au participat la slujba Vecerniei cu Litie, la finalul căreia părintele Emanoil Găman a susținut cateheza „Sfinții Arhangheli, sprijinitori și ocrotitori ai omului”. Învitat la activitățile cu tinerii, Părintele Dumitru Diaconu de la Parohia Foleștii de Jos, a evidențiat ajutorul sfântului ocrotitor  în viața fiecăruia dintre noi și, totodată, necesitatea rugăciunii în urcușul duhovnicesc al omului.

Și la Parohia Văleni- Zătreni, sărbătoarea Sfinților Arhangheli a prilejuit tema activității catehetice din această săptămână. Activitatea s-a desfășurat la biserica din Văleni-Deal unde au fost invitați elevii  Școlii Gimnaziale Zătreni  îndrumați de profesorul de religie Elena-Alina Bondoc. În cadrul întâlnirii, Părintele Vasile-Marius Tomescu, a evidențiat aspectul de supunere necondiționată pe care îl au îngerii în lucrarea voii lui Dumnezeu pentru ajutorul și mântuirea omului.  

Părintele Olimpiu-George Popa, în ajunul hramului bisericii Parohiei Tomșani,  a susținut o serie de activități catehetice în cadrul cărora a prezentat elevilor Școlii Gimnaziale Tomșani, coordonați de doamna Maria Teodorescu, lucrarea Sfinților Îngeri în viața copiilor și ajutorul primit de către oameni prin mijlocirea puterilor cerești.

Și la Parohia Recea, bisericuța de lemn care datează din anul 1775, în prezent capelă de cimitir, și-a serbat hramul. Cu această ocazie, Părintele Nicolae-Constantin Ureche a organizat o întâlnire duhovnicească cu elevii Școlii Gimnaziale Izvorul Rece, îndrumați de învățătoarea Camelia Glogoveanu, în cadrul căreia a  susținut cateheza „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil – vestitori ai iubirii dumnezeiești”.

În Parohia Berbești, cu prilejul hramului bisericii din lemn construită în anul 1867, din satul Roşioara, după săvârşirea slujbei Vecerniei în seara zilei de 7 noiembrie, preotul paroh Ion Şolea-Mateescu a  explicat ajutorul sfinților îngeri în viaţa creştinilor. Elevii Școlii Gimnaziale din Berbești,  au fost îndemnați să se roage neîncetat la îngerul păzitor pe care l-au primit la botez pentru ca acesta să-i poată ocroti.

 

Alte articole despre: