Mănăstirea Antim

 • „Chipul Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul iradia credința, blândețea, erudiția și dragostea față de oameni ”

  „Deși străin de neam, Sfântul Antim Ivireanul s-a înrudit duhovnicește cu românii prin credința dreptmăritoare pe care a mărturisit-o cu prețul propriei sale vieți, dar și prin virtutea filoxeniei, iubirea de străini, manifestată reciproc între el și credincioșii pe care i-a păstorit cu multă grijă părintească”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie la hramul Mănăstirii Antim din municipiul Râmnicu-Vâlcea. 

  27 Septembrie 2021
 • Prăznuirea Sfântului Antim Ivireanul, ocrotitorul municipiului Râmnicu-Vâlcea și al Mănăstirii Antim

  Evenimentele cultural-duhovnicești în cinstea Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul, ocrotitorul municipiului Râmnicu-Vâlcea, au culminat în ziua de vineri, 27 septembrie, cu săvârșirea Sfintei Liturghii la biserica Mănăstirii Antim din cartierul Troianu din Râmnicu-Vâlcea, cu hramurile Izvorul Tămăduirii și Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul.

  27 Septembrie 2019
 • Slujbă de priveghere și Procesiune cu moaștele Sfântului Efrem cel Nou la Mănăstirea „Sfântul Antim”

  Mai mulți clerici și credincioși au fost prezenți sâmbătă seara la slujba de priveghere ce a avut loc la Mănăstirea „Sfântul Antim”, în cinstea Sfântul Efrem cel Nou, grabnic ajutător. 

   

  5 Mai 2019
 • Priveghere și Liturghie arhierească pentru cinstirea Icoanei Maicii Domnului „Portărița” de la Mănăstirea Antim

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit în seara zilei de luni, 11 februarie, slujba Privegherii, continuată cu Sfânta Liturghie în noaptea de 12 februarie, la Mănăstirea Antim, cu prilejul sărbătoririi Icoanei Maicii Domnului „Portărița”.

  12 Februarie 2019
 • „Maica Domnului este izvorul bunătății și al milostivirii către toți cei care îi cer ajutorul”, a spus IPS Varsanufie la hramul Mănăstirii Antim

  La Praznicul Izvorul Tămăduirii, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie și Slujba Aghiasmei mici la Mănăstirea Antim din Municipiul Râmnicu-Vâlcea, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi.

  13 Aprilie 2018
 • Prăznuirea Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul în mănăstirea ce i-a fost închinată în Râmnicu-Vâlcea

  Mulțime de preoți,  credincioși și pelerini, au participat astăzi, 27 septembrie, la sărbătorirea Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul în mănăstirea zidită spre cinstirea sa în orașul pe care l-a păstorit între anii 1705-1708.

  27 Septembrie 2017
 • Moaştele Sfântul Efrem cel Nou la Mănăstirea Antim din Râmnicu-Vâlcea

  Cu  binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Sfintele Moaşte ale Sfântului Sfinţit Mucenic Efrem cel Nou au fost aşezate în biserica Mănăstirii Antim din Râmnicu-Vâlcea spre a fi călăuzitor şi povăţuitor monahilor, iar credincioşilor sprijin în necazuri şi întărire în credinţă.

  4 Mai 2017
 • Înaltpreasfințitul Varsanufie: Sfântul Ioan a botezat și a mărturisit pe Cel Care avea toată puterea în cer și pe pământ

  La sărbătoarea Sfântului Ioan Botezătorul, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, a săvârșit Sfânta Liturghie, la Mănăstirea Antim  din Râmnicu-Vâlcea, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

  7 Ianuarie 2017
 • Sfințirea bisericii Mănăstirii Antim din Râmnicu-Vâlcea

  Sărbătoarea Mănăstirii Antim a adunat la Mănăstirea Antim din Râmnicu-Vâlcea poporul dreptcredincios de pe meleagurile vâlcene și pelerinii care au dorit să fie prezenți la momentul proclamării canonizării Sfinților Cuvioși Daniil și Misail de la Mănăstirea Turnu și a Sfinților Cuvioși Neofit și Meletie de la Mănăstirea Stânișoara. 

  28 Septembrie 2016
 • Mănăstirile Antim și Cornet prăznuiesc hramul Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul

  Mănăstirile Antim și Cornet din Arhiepiscopia Râmnicului îmbracă straie de sărbătoare în ziua pomenirii martiriului Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul. 

  26 August 2016
 • Mănăstirea Antim

  Mănăstirea Antim din Râmnicu-Vâlcea și-a serbat hramul

  Astăzi, 6 mai 2016, de Izvorul Tămăduirii, Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârşit Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, la Mănăstirea Antim din Râmnicu-Vâlcea, cu ocazia hramului.

  6 Mai 2016