Maica Domnului

 • „Preasfânta Născătoare de Dumnezeu este icoana slavei la care este chemată întreaga umanitate”

   „Preasfânta Născătoare de Dumnezeu a fost luată la ceruri, unde este părtașă slavei Fiului și Dumnezeului ei, unind în felul acesta cele de sus cu cele de jos și revărsând de acolo har îmbelșugat celor ce o cinstesc”, a accentuat Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la hramul Mănăstirii Vârful lui Roman.

  15 August 2022
 • Priveghere și Liturghie Arhierească la Sărbătoarea Cinstirea Sfintei Icoane a Maicii Domnului „Antifonitria” de la Mănăstirea Cornet

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit în seara zilei de duminică, 31 iulie, slujba Privegherii, continuată cu Sfânta Liturghie în noaptea de 1 august, la Mănăstirea Cornet, unde a fost cinstită Sfânta Icoană a Maicii Domnului „Antifonitria”.

  1 August 2022
 • Biserica Mănăstirii Govora

  Maica Domnului ocrotitoarea așezămintelor mănăstirești din Arhiepiscopia Râmnicului

  Cinstirea deosebită de care Maica Domnului s-a bucurat în rândul obștilor monahale s-a arătat și prin numeroasele biserici și mănăstiri ridicate în ținutul Vâlcii.

  14 August 2020
 • Priveghere la icoana Maicii Domnului „Ierusalimitissa” de la Mănăstirea Înălțarea Sfintei Cruci - Budești

  Monahi și credincioși au participat în seara zilei de 27 august spre dimineața zilei următoare la slujba Privegherii de toată noaptea în cinstea icoanei Maicii Domnului „Ierusalimitissa” de la Mănăstirea Înălțarea Sfintei Cruci din localitatea Budești. După miezul nopții, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie.

  28 August 2019
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a așezat o copie a Icoanei Maicii Domnului Ierusalimitissa la Mănăstirea Înălțarea Sfintei Cruci - Budești

  La inițiativa și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, o copie a icoanei Maicii Domnului Ierusalimitissa a fost așezată, miercuri, 28 august, în biserica Mănăstirii Înălțarea Sfintei Cruci și Sfânta Maria Egipteanca din localitatea Budești.

  28 August 2018
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie: „Maica Vieții s-a mutat la viața cerească, la comuniunea cu Dumnezeu Cel veșnic”

  „Maica Domnului este mijlocitoarea rugăciunilor noastre și ocrotitoarea tuturor celor care îi cer ajutorul”, a subliniat Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la Mănăstirea Frăsinei, la Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

  15 August 2018
 • (Audio) Paraclisul Maicii Domnului Paramythia - Mângâietoarea

  Paraclisul Maicii Domnului Paramythia - Mângâietoarea, a apărut cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în interpretarea Grupului psaltic al Mănăstirii Blănoiu.

  31 Octombrie 2016
 • Nașterea Maicii Domnului

  Naşterea ta, de Dumnezeu Născătoare Fecioară, bucurie a vestit la toată lumea că din tine a răsărit Soarele dreptăţii, Hristos Dumnezeul nostru si dezlegând blestemul a dat binecuvântare şi stricând moartea, ne-a dăruit nouă viaţa veşnică.

  8 Septembrie 2016
 • Activități catehetice la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” - Stupărei

  În Parohia „Adormirea Maicii Domnului” – Stupărei,  a avut loc sâmbătă, 13 august 2016, cateheza cu tema „Maica Domnului prin ochii de copil”. 

  17 August 2016
 • Slujba de Priveghere și a Prohodului Maicii Domnului la Catedrala Arhiepiscopală

  La Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu-Vâlcea a fost săvârșită în seara zilei de 14 august 2016, Slujba de Priveghere și a Prohodului Maicii Domnului, eveniment duhovnicesc la care au participat numeroși locuitori ai municipiului. 

  14 August 2016
 • Adormirea Maicii Domnului - frescă, Mănăstirea Hurezi

  Omilie la preacuvioasa Adormire a Preacuratei Stăpânei noastre de Dumnezeu Născătoare şi Pururea Fecioarei Maria

  1. Dorul şi datoria au alcătuit, pentru dragostea voastră, omilia noastră de astăzi. Dar nu este numai dorirea mea de a supune atenţiei voastre cuvântul mântuitor primit în auzul vostru cel iubitor de cuvântări dumnezeieşti şi de a vă hrăni de aici sufletele voastre şi nu numai fiindcă voiesc ca pentru dragostea voastră să îmi fac datoria, după sfintele rânduieli: ci şi fiindcă, mai mult decât oricare alt subiect, acesta este dintre cele mai pline de folos pentru mine însumi şi mai îndrăgit de mine, dacă voi rosti cu laude în Biserică minunile pururea Fecioarei şi Maicii Domnului.

  3 August 2016
 • Paraclisul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu

  Către Născătoarea de Dumnezeu acum cu osârdie să alergăm noi, păcătoşii şi smeriţii, şi să cădem cu pocăinţă, strigând din adâncul sufletului: Stăpână, ajută-ne, milostivindu-te spre noi; sârguieşte că pierim de mulţimea păcatelor; nu-i întoarce neajutoraţi pe robii tăi, că pe tine singură nădejde te-am câştigat.

  23 Iunie 2015

Pagini