Eşti aici

Ziua Învățătorului
Ziua Învățătorului
Parohia Bercioiu
Parohia Bercioiu

Ziua Învățătorului

Duminică, 05 Iunie 2016, cu binecuvantarea Înatpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, după săvarșirea Sfintei Liturghii, la inițiativa preotului paroh Dragoș Frunzescu de la Parohia Bercioiu, copiii din grupa de cateheză au sărbătorit ziua învățătorului.

În acest sens, am subliniat faptul că data de 5 Iunie reprezintă o zi în care putem să omagiem dascălul care ne-a călăuzit primii pași pentru a descifra tainele cărții !...indiferent că ne gandim la educatoare, învățătoare, profesoară sau dirigintă, emoția ne copleșește sufletul, chiar dacă suntem tinere vlăstare sau deja adulți. De aceea, ne-am gandit să elogiem această zi printr-o legendă a învățătorului, care ne-a dus cu gândul la Dumnezeu, Creatorul nostru, al tuturor, Cel care a plăsmuit și dascălul. După care am făcut o călătorie literară, vizitand creatorii de frumos care au dedicat pagini alese dascălilor care i-au format și le-au influențat destinul.

Astfel ne-am întâlnit pe calea ficțiunii literare cu Dascălul și cu Dăscălița lui Octavian Goga, cu Învățătoarea Ninei Cassian, cu Amintirile lui Creangă unde am găsit imaginea părintelui Ioan, a dascălului Vasile, cu Pedagogul de școală nouă al lui Caragiale, cu domnul Vucea al lui Barbu Ștefănescu Delavrancea, cu domnul Tanu și cu Profesorul de limba română, Simion Mandreanu, dascălii lui I.A.Basarabescu și nu-l putem uita, desigur, pe celebrul Domnul Trandafir al ,,Ceahlăului prozei romanești”, Mihail Sadoveanu.

Călătoria pe care am făcut-o ne-a amintit de figura luminoasă a dascălilor noștri care ne-au șlefuit pentru a deveni ceea ce suntem azi. Nu puten decat să le mulțumim pentru că au avut răbdare cu noi și să le urăm un călduros ,,La mulți ani cu sănătate!”.     

Alte articole despre: