Eşti aici

Ziua Învățătorului
Ziua Învățătorului
Ziua Învățătorului
Ziua Învățătorului
Ziua Învățătorului
Ziua Învățătorului
Ziua Învățătorului
Ziua Învățătorului

Respect pentru trecut și nădejde în viitor

7 Iunie 2016 / Învățământ

În ziua de 5 iunie 2016, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, prin Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul, Biroul de Cateheză din Protoieria Călimănești prin responsabilul cu cateheza, Pr. Mitu Vasile-Daniel de la Parohia Dăești I, a desfășurat o acțiune menită să marcheze Ziua mondială a învățătorului. Astfel, după ce copiii din grupa de cateheză au desfășurat la biserică programul săptămânal de lectură și au discutat despre rolul învățătorului în formarea tinerelor generații, s-au deplasat sub coordonarea părintelui Mitu Vasile-Daniel la domiciliul doamnei învățătoare Moțoc Elisabeta, în vârstă de 94 de ani. 

Doamna învățătoare, o nanogenară distinsă, a fost timp de 34 de ani  dascălul mai multor generații de dăeșteni și 19 ani chiar director al Școlii generale din localitate. Persoană înzestrată  de Dumnezeu cu o inteligență genială și o luciditate, în ciuda vârstei, surprinzătoare, doamna învățătoare Moțoc a dat copiilor mai multe sfaturi, împărtășindu-le din experiența sa profesională și de viață.  Voința și credința sunt cele două coordonate existențiale care asigură garantat reușita în viață, a mai spus doamna învățătoare.

Gazda a primit din partea copiilor flori și dulciuri, iar din partea Bisericii o icoană cu Maica Domnului, mulțumindu-i totodată pentru amabilitatea cu care ne-a primit și mai ales, pentru întreaga activitate desfășurată la catedră.

 

Alte articole despre: