Eşti aici

Activități catehetice în Protopopiatul Horezu

8 Iunie 2019 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la sărbătoarea Înălțării Domnului s-au desfășurat în parohiile Protopopiatului Horezu diverse activități cultural și artistice dedicate eroilor care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori, pentru apărarea Patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea Neamului și pentru libertatea şi demnitatea poporului român.

La Parohia Cernișoara, elevii din localitate au participat la Sfânta Liturghie iar la final au cântat cântece patriotice în fața bisericii parohiale.

„În învățătura Bisericii fiecare creștin are datoria de a-și cinsti morții, cu atât mai mult eroii căzuți pe câmpurile de luptă pentru integritatea și libertatea neamului. Prin actele de eroism, patriotism şi dăruire ale semenilor noştri, pe câmpurile de luptă sau în închisorile comuniste, au fost apărate integritatea şi libertatea ţării şi păstrată demnitatea naţională.Cultul eroilor a luat ființă, a continuat și s-a dezvoltat, ulterior, în țara noastră, după cum stau mărturie numeroasele opere comemorative, printre cele mai cunoscute fiind Mausoleul de la Mărăşeşti sau Ansamblul Monumental „Calea Eroilor” din Târgu-Jiu, creație a marelui sculptor Constantin Brâncuși. Totodată, cântecele patriotice rămân mărturie peste veacuri a sacrificiului eroilor români și, de aceea, ele aduc aminte, de fiecare dată, datoria de a-i pomeni în rugăciune și a ne manifesta cinstirea și recunoștința”, a precizat părintele Dumitru Andronescu.

Alte articole despre: