Eşti aici

Parohia Bercioiu
Parohia Bercioiu
Parohia Bercioiu
Parohia Bercioiu

Ziua Europeană a Muzicii

La Parohia Bercioiu din comuna Budești, părintele paroh Dragoș Frunzescu a desfășurat o activitate cu copiii grupului de cateheză cu prilejul „Zilei Europene a Muzicii”. 

Copiilor din cadrul grupei de cateheză, părintele Dragoș Frunzescu a ales să le vorbescă despre muzica românească, subliniind că un loc important în peisajul muzical românesc îl ocupă muzica corală, mai ales începând cu secolul al-XIX-lea, când tinerii români au plecat să studieze în cele mai puternice centre culturale din Occident. Copiii au aflat că marii muzicieni au muncit atât în plan cultural cât și pe tărâm spiritual pentru că Alexandru Flechtenmacher, Eduard Wachmann, Ion Cart, Carol Miculi, au compus și muzică bisericească. Marile personalități ale culturii noastre n-au negat  legătura cu divinitatea, ci dimpotrivă, acești oameni au recunoscut prin muzica lor faptul că Dumnezeu este izvorul geniului.

Ziua de 21 Iunie a fost declarată "Ziua Muzicii” în Franța, începand cu anul 1982, iar din anul 1985 a devenit  "Ziua Muzicii Europene". La nivel european a fost înființată Asociația Europeană a Muzicii, care promovează artiști din toate genurile muzicale pentru a realiza un schimb cultural între țări sau orașe.

 

Alte articole despre: