Eşti aici

Tabăra „Mărgăritarele neamului nostru" la Mănăstirea Sărăcinești

21 Iulie 2022 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în perioada 17-24 iulie la Mănăstirea Sărăcinești se desfășoară Tabăra „Mărgăritarele neamului nostru”.

„Evenimentele desfășurate în cadrul taberei propun tinerelor participante descoperirea adevăratelor valori și modele ale neamului și Ortodoxiei românești. Au loc conferințe dedicate Sfinților Români, pelerinaje la mănăstirile din împrejurimi, vizionări de film, drumeții, seri duhovnicești. În cadrul taberei, adolescentele leagă prietenii cu tinere de vârsta lor care împărtășeșesc aceleași valori morale”, a precizat părintele Ioan Zaharia, duhovnicul Mănăstirii Sărăcinești.

Participanții la tabără dobândesc competențe necesare formării inteletuale și duhovnicești, însă se pot bucura și de activitățile recreative, specifice unei tabere de vară, toate acestea contribuind la crearea unei atmosfere de relaxare și bună-dispoziție.

Timpul petrecut la Mănăstirea Sărăcinești oferă tinerelor posibilitatea de a participa la viața liturgică și activitățile de zi cu zi ale obștii monahale, precum și cunoaşterea spațiului duhovnicesc al Olteniei de sub Munte.

Alte articole despre: