Eşti aici

Școala de Vară „Sfântul Evanghelist Luca”

25 Iulie 2019 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului și prin îndrumarea Biroului de Cateheze și Activități cu tinerii, din cadrul Protoieriei Drăgășani, Parohia Valea Bisericii-Orlești desfășoară cea de-a cincea ediție a Școlii de Vară "Sfântul Evanghelist Luca".

În cadrul unui Parteneriat educațional-cultural, încheiat de Parohia Valea Bisericii-Orlești cu Asociația „Hrană pentru Trup și Suflet", Consiliul Local Orlești, școlile gimnaziale din Orlești, Ionești, Scundu și Tudor Vladimirescu din Drăgășani, se derulează proiectul de vacanță al Școlii de Vară, adresat copiilor și tinerilor din comunitățile partenere. La inițiativa părintelui Luca-Georgian Sîia, s-a creat la nivelul parohiei un grup de inițiativă în educație și timp liber de calitate, o echipă de oameni gata să se dedice în timpul liber educației, întrajutorării și formării vocaționale a copiilor din zona rurală în principal, cât și a tinerilor din oraș, preocupați mai mult de lumea abstractă a tehnologiei computerizate.

Pe parcursul activităților derulate în proiect sunt organizate diferite ateliere, trei zile pe săptămână, pe perioada lunii iulie, în mai multe zone din localitățile mentionate. Aici, copiii învață să picteze, să modeleze în lut, cu ajutorul doamnei Irina Ionescu, artist plastic, cântă la chitară și vocal, desfăsoară jocuri specifice vârstei, comunică și se dezvoltă personal, cu ajutorul activităților doamnei profesor Diana Popa și a domnului profesor Ionică Udrea, fac drumeții și plimbări cu bicicletele în zona rurală, iau parte la atelierele de port și tradiții populare, desfășurate de mai mulți voluntari, sunt implicați în ateliere de dialog și formare pentru viață, fiind încurajați să se implice în acțiuni de voluntariat social și educațional.

„Ne bucură nespus dragostea copiilor, a tinerilor și părinților acestora. Simțim și nădăjduim că și în acest an, programul și activitățile voastre din cadrul Școlii de Vară Sfântul Evanghelist Luca, ediția 2019 duc mai departe comuniunea și trăirea din satul românesc autentic", a spus părintele Luca-Georgian Sîia.

Alte articole despre: