Eşti aici

Școală de Vară la Parohia Brezoi I

7 August 2015 / Învățământ

În perioada 3-11 august 2015, Parohia Brezoi I, din Protoieria Călimănești, desfășoară cea de-a treia ediție a Școlii de Vară, proiect coordonat de pr. dr. Preoteasa Daniel și pr. prof. Chima Vasile Marian. La această activitate participă un număr de 30 de copii cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani.

Proiectul are ca parteneri locali: Primăria Brezoi, Liceul Gheorghe Surdu și Parcul Național Cozia. Se desfășoară sub forma unor ateliere unde copiii învață tehnica picturii icoanei pe sticlă, tehnica origami și a împletirii de metanii. Au loc jocuri recreative, vizionări de filme religioase, drumeții etc.

Pentru o cât mai bună desfășurare, în cadrul proiectului sunt implicate și cadre didactice de la Liceul Gheorghe Surdu din orașul Brezoi: prof. Dumitrescu Elena; prof. Duță Aurora; prof. Pirtea Cristiana; prof. Ioniță Livia și, nu în ultimul rând, doamna artist plastic de renume internațional Tomaselli Angela, cetățean de onoare al orașului Brezoi.

Școala de Vară Parohialăeste un proiect care încearcă să vină ca o alternativă valoroasă în petrecerea plăcută și instructivă a vacanței. Proiectul are ca scop socializarea prin adaptarea la celălalt, modelarea unei conduite moral-religioase, participarea activă la viața Bisericii și a comunității.

Alte articole despre: