Eşti aici

Programe catehetice, culturale și filantropice la Parohia Valea Bisericii, Orlești

8 Iulie 2019 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului și prin îndrumarea Biroului Catehetic și Activități cu tinerii din cadrul Protoieriei Drăgășani, în Parohia Valea Bisericii din Orlești, în perioada iunie-iulie 2019 se derulează programe catehetice, culturale și activități filantropice.

În parteneriat cu Centrul de Zi pentru copii din Orlești și Asociația educațional-socială „Hrană pentru Trup și Suflet", la inițiativa părintelui paroh Luca-Georgian Sîia, Parohia Valea Bisericii desfășoară proiectul catehetic-cultural Să purtăm haine de sărbătoare! Tinerii și copiii din grupul catehetic parohial au luat parte la Sfânta Liturghie în costume populare, prezentând cântece populare, doine și joc tradițional în curtea bisericii, activități încadrate în manifestările dedicate Anului Omagial al satului românesc, al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari.

Colectele de haine, jucării, rechizite școlare și alimente, organizate cu sprijinul multor oameni mărinimioși aduc zâmbete, încurajare și menținere în dragostea comunității a copiilor nevoiași sau proveniți din familii monoparentale.

„Nu există cuvinte acoperitoare a bucuriei micuților noștri enoriași, atunci când primesc daruri ori sunt integrați prin activitățile propuse de noi în mijlocul celorlalți tineri din comunitate. Este important gestul celui ce oferă daruri, dar cred că devine mai important modul în care primitorul mulțumește și folosește cele primite.  Gesturile noastre, frumusețea portului și versului popular, ruga și milostenia trebuie să fie razele existenței și continuității comuniunii în satul nostru drag", i-a îndemnat părintele paroh pe toți să fie din ce în ce mai implicați în proiectele parohiale.

Alte articole despre: