Eşti aici

Parohia Ștefănești a organizat un nou pelerinaj pentru copii și tineri

19 Iunie 2018 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, sub îndrumarea Sectorului de Învățământ și Activități cu tinerii, în perioada Postului Sfinților Apostoli Petru și Pavel, în Protoieria Drăgășani se desfășoară mai multe programe catehetice și proiecte cultural-duhovnicești, adresate tinerilor din parohii.

Un astfel de program a fost organizat de Parohia Ștefănești, duminică, 17 iunie. Părintele paroh Laurențiu Cucă împreună cu părintele Liviu Lazăr au organizat pelerinajul Pe urmele Sfinților Români. Activitatea cu tinerii a fost organizată contextul Anului centenar al Marii Uniri și al unității de neam și credință, itinerar duhovnicesc cu valențe cultural-istorice, la mănăstirile Curtea de Argeș și Robaia din cuprinsul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, pelerinajul încheindu-se la Catedrala Sfântul Nicolae a Arhiepiscopiei Râmnicului.

Bucuria participării la Sfânta Liturghie, închinarea la sfintele moaște, ascultarea interactivă a istoricului mănăstiresc prezentat, împreuna călătorie pe calea ctitoriilor domnești din străvechile meleaguri ale Țării Românești, încarcate de aura sfințeniei românilor binecredincioși au fost, deopotrivă, motive de aleasă trăire a unei lecții autentice de credință.

Prin grija părintelui protoiereu Ion Dumitrașcu, Biroul de cateheze și activități cu tinerii din cadrul Protoieriei Drăgășani a propus tinerilor elevi și studenți din parohiile arondate o serie de proiecte educațional-duhovnicești în această perioadă a vacanței de vară, spre a câștiga un timp liber de calitate, în mijlocul comunității din care fac parte.

Alte articole despre: