Eşti aici

Parohia Jiblea-Veche cinstește eroii neamului românesc

31 Mai 2017 / Învățământ

Joi, 25 mai 2017 la Praznicul „Înălţării Domnului”, în  Parohia Jiblea-Veche, a fost organizată o manifestare pentru a comemora Ziua Eroilor.

După Sfânta Liturghie, pr. paroh Constantin Negrea a oficiat slujba de pomenire pentru eroii care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre și în închisori pentru apărarea patriei și a credinței strămoșești, pentru întregirea neamului, libertatea și demnitatea poporului român. Au fost trase clopotele în semn de recunoştinţă faţă de eroii care s-au jertfit pentru neam, credinţă şi ţară, păstrându-se un momentul de reculegere. Un grup de elevi, de la Liceul Tehnologic de Turism Călimănești, coordonați de d-na prof. Violeta Negrea au cântat Imnul Eroilor, împreună cu cei prezenți. Au fost depuse  coroane și flori la Monumentul Eroilor din Jiblea-Veche, de către d-l primar Constantinescu Florinel și d-l viceprimar Scârlea Vasile, precum și de către enoriașii parohiei reprezentați de d-l colonel în rezervă Străchinescu Dumitru și d-l Buduleci Marin, consilier parohial. 

Pr. Negrea Constantin a rostit un cuvânt de învățătură evidențiind legătura duhovnicească între Înălțarea Domnului cu trupul la Cer și eroii români. Domnul primar Constantinescu Florinel o rostit o alocuțiune prin care  a subliniat importanța cinstirii eroilor  neamului românesc. 

Alte articole despre: