Eşti aici

Grupul Datina
Grupul Datina
Grupul Datina
Grupul Datina
Grupul Datina
Grupul Datina
Grupul Datina
Grupul Datina
Grupul Datina
Grupul Datina
Grupul Datina
Grupul Datina
Grupul Datina
Grupul Datina
Grupul Datina
Grupul Datina

La Arhiepiscopia Râmnicului, Grupul Datina a intonat pricesne în Vinerea Mare

Astăzi, 29 aprilie 2016, cu binecuvântarea şi purtarea de grijă a Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, prin Sectorul Învăţământ şi Activităţi cu Tineretul, în Vinerea Mare, Grupul Datina din Dăeşti-Vâlcea l-a însoţit pe Domnul Hristos pe Drumul Crucii, încercând să-i aline suferinţele îndurate, printr-un frumos buchet de pricesne specifice Postului Mare.

Grupul Datina activează pe scena culturala de aproximativ 8 ani iar în anul 2015 a căpătat personalitate juridică, constituindu-se ca asociaţie non-profit, prin sprijinul Arhiepiscopiei Râmnicului şi Înalta binecuvântare a Părintelui Arhiepiscop. Grupul este format din 16 fete, din toate ciclurile de învăţământ, primar, gimazial şi liceal.

Sub coordonarea domnului profesorului de Religie, Silviu Tita, cu binecuvântarea  preotului paroh Daniel Mitu şi cu sprijinul material al Primăriei Daeşti, Grupul Datina a început pelerinajul din Vinerea Mare de sub poalele Muntelui Cozia, de la Mănăstirea Turnu continuind cu Schitul Ostrov.

Ajunşi la Arhiepiscopia Râmnicului, copiii au fost întâmpinaţi cu mare bucurie de Părintele Arhiepiscop Varsanufie, care i-a binecuvântat şi le-a mulţumit pentru pricesnele intonate, urându-le activitate îndelungată.

Pelerinajul a continuat la Mănăstirile Govora, Surpatele şi s-a încheiat la Mănăstirea Dintr-un Lemn, unde au participat la Slujba Prohodului. Efortul, mai ales pentru fetiţele de şcoală primară, a fost substanţial, dar nădăjduim că numele lor vor fi scrise în ceruri chiar de Domnul Hristos, pe care l-au însoţit azi pe tot drumul spre Golgota

Grupul Datina a urat tuturor românilor Sărbători binecuvântate însoţite de câteva versuri dintr-o priceasnă:

Si ne dă Doamne tărie

Să ne dăm copiii Ţie

S-aibă suflete curate

Şi lipsite de păcate

Şi să nici nu le cunoască

În credinţă să trăiască.

Alte articole despre: