Eşti aici

Întâlnire catehetică la Protopopiatul Drăgășani cu elevii admiși la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae”

2 Iulie 2019 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în Protoieria Drăgășani a avut loc o întâlnire catehetică a elevilor admiși anul acesta la Seminarul Teologic Sfântul Nicolae din Râmnicu Vâlcea cu părintele protopop și preoții parohiilor din care provin tinerii.

Astfel, la inițiativa părintelui protoiereu, Daniel Bîrneață, elevii și preoții lor duhovnici au fost primiți în Paraclisul Protoieriei Drăgășani, unde au avut loc discuții libere, pe teme actuale ale tinerilor și modul de implicare activă în viața parohială a elevului seminarist. Absolvenții clasei a 8-a au fost felicitați pentru rezultatele obținute la examenul vocațional, organizat în luna mai la școala teologică vâlceană, cât și pentru promovarea examenului Evaluării Naționale.
 
De asemenea, preoții prezenți le-au împărtășit tinerilor din experiența misionar-pastorală a preotului de azi, provocări și răspunsuri la frământările spirituale ale omului contemporan modern. În urma întâlnirii și dialogului purtat, viitorii elevi seminariști au înțeles că sunt susținuți cu toată deschiderea în actul educațional-liceal, pentru a avea rezultate deosebite la învățătură, cât și o prezență vie, cu roade bogate în grupurile catehetice parohiale din care fac parte, având răspuns bun și prin cuvintele Psalmistului David : „Îndreptările Tale voi păzi; nu mă părăsi până în sfârșit. Prin ce își va îndrepta tânărul calea sa? Prin păzirea cuvintelor Tale" (Psalmul CXVIII, 8-9).

Alte articole despre: