Eşti aici

Informații privind obținerea Arhiereștii Binecuvântări - avizul cultului Ortodox, în perioada de mobilitate a personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar

15 Ianuarie 2019 / Învățământ

În perioada mobilității personalului didactic de predare a Religiei – Cultul Ortodox din învățământul preuniversitar pentru anul școlar 2019 – 2020, profesorii de religie din județul Vâlcea care participă la oricare din etapele de mobilitate vor solicita Arhiereasca Binecuvântare din partea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului.

Avizul scris (binecuvântarea) al chiriarhului se acordă pentru încadrarea personalului didactic pe catedre de religie – cultul ortodox în unități de învățământ preuniversitar (conform art. 18, alin. 3 din Legea nr. 1/2011 a Educației Naționale și art. 4 din Protocolul cu privire la predarea disciplinei religie – cultul ortodox în învătământul preuniversitar și la organizarea învățământului teologic ortodox preuniversitar și universitar).

Depunerea dosarelor și înregistrarea acestora se va face la registratura Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului, iar termenul de eliberare a Arhiereștii Binecuvântări - avizul cultului, este de 7 zile calendaristice de la data înregistrării dosarului.

Dosarul solicitantului va fi înregistrat doar complet, conținând toate documentele conform metodologiei, regulamentelor și Protocolului cu privire la predarea disciplinei Religie - cultul ortodox în învăţământul preuniversitar şi la organizarea învăţământului teologic ortodox preuniversitar şi universitar și Procedurii de acordare și retragere a Arhiereștii Binecuvântări - avizul cultului.

Depunerea dosarelor și înregistrarea acestora la registratura Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului se va face conform Calendarului anexat.

Alte articole despre: