Eşti aici

Festivalul – Concurs județean de colinde și cântece de Crăciun „Bucuria artei”

17 Decembrie 2018 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie și sub coordonarea doamnei Inspector Școlar General Andra Bică, prin Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului și prin Departamentul Religie din cadrul ISJ Vâlcea, vineri, 14 decembrie, a avut loc la Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Râmnicu Vâlcea a IV-a ediție a Festivalului – Concurs județean de colinde și cântece de Crăciun Bucuria artei.

Activitatea a fost organizată de Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea în colaborare cu Arhiepiscopia Râmnicului, unitățile școlare implicate în desfășurarea concursului fiind Colegiul Național Mircea cel Bătrân, Colegiul de Silvicultură și Protecția Mediului și Școala Gimnazială Take Ionescu din Râmnicu-Vâlcea.

În cadrul Festivalului – Concurs de colinde au fost invitați și au participat părintele prof. Alexandru Cristian Bănuță, Consilier pentru învățământ și activități cu tineretul în cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului, domnul inspector de Religie, prof. Romeo Popescu, doamnele inspector Roxana Croitoru, Adriana Tăbăcuțu și Antoanela Mărgărita, inspectori școlari în cadrul ISJ Vâlcea și directorii unităților școlare mai sus menționate.

Festivalul de colinde și cântece de Crăciun a reunit grupuri vocale și soliști de la unitățile școlare din județ. Cei 180 de participanți în cadrul concursului și-au dovedit talentul artistic, vestind cu glasuri cristaline Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos.

La final, toți au primit daruri și au fost premiați pentru ținuta artistică deosebită și pentru bogăția repertoriului.

Alte articole despre: