Eşti aici

Expoziţia de icoane pe sticlă şi lemn „Patimile și Învierea Mântuitorului”

4 Mai 2021 / Învățământ

Joi, 28 aprilie, Centrul de Informare şi Promovare Turistică din Călimăneşti a găzduit vernisajul Expoziţiei de icoane pe sticlă şi lemn „Patimile și Învierea Mântuitorului”.

Expoziția a fost organizată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vâlcea în parteneriat cu Arhiepiscopia Râmnicului, Primăria orașului Călimănești, Centrul Național de Promovare și Informare Turistică Căciulata, Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae”  și Casa de Cultură „Florin Zamfirescu” Călimănești. Evenimentul a debutat cu un buchet de cântări religioase interpretate de părintele Siluan Dumitru Scurtu și elevii Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea.
 În cadrul vernisajului, au rostit alocuțiuni domnul Florinel Constantinescu, primarul oraşului Călimăneşti, doamna Mioara Comănescu Plop, consultant artistic la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vâlcea, Arhid. Cosmin Pisăru, reprezentanţi ai instituţiilor de cultură şi învăţământ din Călimăneşti.
 

Alte articole despre: