Eşti aici

Drumeții pentru participanții la Școala de vară a Parohiei Pietrari

28 Iulie 2022 / Învățământ

Parohia Pietrari din Protoieria Horezu a organizat în perioada 22 iulie-27 iulie Școala de Vară „Copilăria în pridvorul Bisericii”, în cadrul căreia au fost propuse participanților activități de socializare, jocuri de cunoaștere, convorbiri pe teme duhovnicești și numeroase drumeții.

La Școala de Vară „Copilăria în pridvorul Bisericii” au participat 50 de elevi și tineri care s-au alăturat demersului părintelui Viorel Diaconu de a petrece împreună parte din vacanța de vară într-o atmosferă plăcută și, în același timp benefică, pentru dezvoltarea abilităților de comunicare și formarea intelectuală și spirituală a participanților.

Pentru edițea din acest an, părintele Viorel Diaconu a inițiat o serie de drumeții atât la obiectivele turistice din apropierea localității Pietrari cât și Masivul Cozia unde a organizat un pelerinaj la mănăstirile Stânișoara și Turnu, participanții parcurgând pe jos întregul traseu de la Păușa la Turnu.

„Școala de vară reprezintă modul în care, alăturând rugăciunii și întâlnirilor catehetice activități  ludice și mișcarea, ne propunem să contribuim la dezvoltarea sănătoasă a copiilor prin stimularea intelectuală și emoțională oferită de sunet și mișcare. Copiii își descoperă și dezvoltă într-un mod inedit abilități de comunicare, leagă prietenii și, în același timp, copiii descoperă izvoare de formare duhovnicească”, a precizat părintele Viorel Diaconu.

Alte articole despre: