Eşti aici

Deschiderea Anului școlar la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea

12 Septembrie 2016 / Învățământ

La Seminarul Teologic Ortodox Sfântul Nicolae din Râmnicu-Vâlcea a avut loc astăzi, 11 septembrie, deschiderea cursurilor pentru noul an şcolar, 2016-2017. 

Solemnitatea momentului a fost oferită de participarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, alături de Înaltpreasfinția Sa fiind prezentă și doamna Inspector Școlar General al ISJ Vâlcea, Andra Bică.

Înconjurat de părinții profesori, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a săvârșit slujba de Te Deum. În cuvântul de învățătură împărtășit elevilor din clasele primare, seminariștilor și părinților prezenți la festivitate, Părintele Arhiepiscop a subliniat necesitatea trăirii unei autentice vieți sociale și morale, care va deveni mărturie a dragostei cu care copiii au fost înconjurați de către părinții și profesorii care i-au educat. Perioada pe care elevii o petrec la Seminarul Teologic trebuie să fie dedicată studiului și formării personalității acestora, iar emoțiile trăite de către elevi și părinți la  început de an școlar, trebuie să se transforme în pasiunea pentru cunoaștere, pentru respectarea valorilor morale și cultivarea virtuților.

„Acum, la începutul unui nou an școlar, Îl rugăm pe Preamilostivul Dumnezeu să dăruiască tuturor profesorilor putere și statornicie în muncă spre creșterea dreaptă a fiilor noștri, iar elevilor le dorim să sporească în învățătură și iubire unul față de altul spre creșterea noastră a tuturor”, a subliniat Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie în încheierea cuvântului de binecuvântare.

Mesajul doamnei Inspector Școlar General Andra Bică a subliniat rolul Seminarului Teologic Sfântul Nicolae în formarea personalității a numeroși oameni de cultură, îndemnându-i pe elevi să devină mai silitori, pentru ca prin rezultatele obținute să-i bucure pe profesori și părinți.

În cuvântul adresat invitaților, elevilor și părinților, Părintele Arhid. Codruț-Dumitru Scurtu, Directorul Seminarului, a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie pentru dragostea și purtarea de grijă împărtășită profesorilor și elevilor seminariști, mulțumind totodată și pentru sprijinul acordat în vederea obținerii performanțelor școlare prin bursele oferite elevilor. Mulțumirile părintelui director au fost adresate și conducerii Inspectoratului Școlar Vâlcea pentru implicarea și susținerea proiectelor educaționale desfășurate de Seminarul Teologic, părinților pentru cooperarea și permanenta deschidere pe care o manifestă în relația cu instituția de învățământ.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, însoțit de doamna Inspector  Școlar General Andra Bică, de părintele director Arhid. Codruț-Dumitru Scurtu și profesorii seminarului, a vizitat clasele de elevi, binecuvântându-i pe aceștia la început de an școlar.

Alte articole despre: