Eşti aici

Activități educativ-sociale ale elevilor Colegiului „Alexandru Lahovari” la Paraclisul Arhiepiscopal „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”

26 Noiembrie 2018 / Învățământ

Activitățile desfășurate în cadrul parteneriatelor educaționale ale Paraclisului Arhiepiscopal „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Râmnicu-Vâlcea și instituțiile de învățământ din municipiu prilejuiesc organizarea unor proiecte catehetice care își propun implicarea a cât mai mulți tineri.

Succesul acestor activități este determinat de felul în care tinerii sunt motivați, dar și de implicare lor activă. Motivația care îi determină pe tineri să participe la aceste activități ține în general de relația cu preotul și profesorii, dar și apartenența la grup. Ceea ce rămâne important pentru tineri este sentimentul de a fi utili, de a-și pune în lumină abilitățile de organizare, comunicare sau cele care țin de creația artististică și, poate cel mai important, de a fi apreciați.

Săptămână trecută, elevii Colegiului Național Alexandru Lahovari din Râmnicu-Vâlcea, coordonați de doamna director Isabella Elena Ioniţă, au inițiat un poiect social în care, cu sprijinul preoților de la Paraclisului Arhiepiscopal „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, oferă alimente, fructe și legume copiilor din familii cu situație materială precară, bătrânilor și altor persoane aflate în situații de risc. Alimentele au fost colectate în cadrul liceului, de unde au fost duse la paraclis spre a o fi oferite beneficiarilor.

Implicarea elevilor în activități sociale descoperă modul în care acești tineri își manifestă credința și solidaritatea față de persoanele aflate în situații dificile. „Dincolo de aspecte moderne ale vestimentației tinerilor decoperim, nu rareori, profunzimi duhovnicești, căutări și probleme ale vieții cotidiene care au nevoie de orientare spre împlinire sau pentru o „venire în sine”, după modelul fiului risipitor. Important rămâne faptul ca atunci când sunt căutători ai comorilor duhovnicești, să le descopere în blândețea chipului și a sfatului duhovnicului, profesorului sau catehetului tânăr, în disponibilitatea de a fi împreună pe cale și de a trăi sentimentul solidarității umane”, a apreciat părintele Cristian Alexandru Bănuță, Consilier Învățământ și Activități cu tineretul în cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului.

Alte articole despre: