Eşti aici

Activități catehetice și filantropice la Parohia Valea Bisericii

27 Aprilie 2017 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, sub îndrumarea Biroului de Învățământ și Activități cu tinerii din cadrul Arhiepiscopiei, Parohia Valea Bisericii-Orlești a desfășurat pe parcursul săptămânii luminate mai multe activități catehetice cu tinerii, încheiate cu acțiuni filantropice.

În Săptămâna Luminată, Părintele Sîia Luca-Georgian a inițiat și organizat împreună cu membrii Consiliului Parohial programul „Datini strămoșești și rosturi românești din tinda bisericii”, invitând deopotrivă tinerii și bătrânii din parohie să ia parte la dialogurile catehetice și tradițiile pascale locale, desfașurate în Așezământul social-cultural parohial, în cea de-a doua și a treia zi de Sfintele Paști, după Sfânta Liturghie.Tema catehetică centrală a fost „Învierea Domnului -garanția învierii noastre”. Programul tradițiilor pascale a avut ca punct de pornire o realitate socială actuală: portretul spiritual al creștinului față în față cu cel al omului modern.

Plinind și continuând frumoasele tradiții pascale, s-au ciocnit ouă roșii, iar tinerii au desfășurat un concurs cu acest prilej. „Închipuind sfărâmarea zidurilor mormântului întunecat și rece, spargerea oului celui înroșit de Sângele picurat din Cruce este și pentru noi, din datini și rosturi strămoșești, nădejde de viață, trăind în libertatea lui Hristos Cel Înviat!” a subliniat părintele Sîia Luca-Georgian.

Toți cei prezenți s-au implicat cu dragoste frățească în a pregăti hrană caldă pentru mai multe persoane, copii, vârstnici singuri și bolnavi care au primit la Centrul parohial și la casele lor cele pregătite.

Alte articole despre: