Eşti aici

Activități catehetice în Parohia Rusănești

8 Iunie 2019 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în Protoieria Drăgășani se desfășoară mai multe activități catehetice, adresate în special copiilor și tinerilor.

Activitatea cu titlul Dăruind vei dobândi! din Parohia Rusănești s-a derulat la inițiativa părintelui paroh Făurar Mihai-Gabriel, în parteneriat cu Școala Gimnazială Rusănești și administrația locală. Astfel, după săvârșirea Sfintei Liturghii a Praznicului Înălțării Domnului și slujba de comemorare a eroilor, credincioșii prezenți au trăit și în acest an sentimente de adâncă și pioasă recunoștință adusă jertfei eroilor neamului românesc, prin glasurile răsunătoare ale copiilor ce au înălțat rugăciuni, versuri și cântece patriotice la monumentul luptătorilor români din toate locurile și din toate timpurile, căzuți pe fronturi de luptă, lagăre sau închisori.

La finalul programului prezentat, Consiliul Parohial din Parohia Rusănești a pregătit 150 de pachete cu alimente, pe care le-au primit toți copiii, elevi și tineri implicați în activitățile educaționale și culturale, inițiate în parohie.

Alte articole despre: