Icoana Maicii Domnului Prodromița

 • Priveghere și Sfânta Liturghie întru Cinstirea Sfintei Icoane a Maicii Domnului „Prodromița”

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit în noaptea de duminică și în primele ore ale zilei de luni slujba de priveghere și Sfânta Liturghie la Sărbătoarea Cinstirea Sfintei Icoane a Maicii Domnului Prodromița.

  Începând cu anul 2015, la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Icoana Maicii Domnului Prodromița a devenit ocrotitoare a Municipiului Râmnicu-Vâlcea iar credincioșii și pelerinii au participat la slujbele de priveghere săvârșite la Catedrala Arhiepiscopală în ziua praznicului. 

  12 Iulie 2021
 • „Împlinirea rugăciunilor adresate Maicii Domnului o arată pentru veșnicie mijlocitoare a noastră înaintea Fiului Său”, a spus Chiriarhul Râmnicului

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit  Sfânta Liturghie duminică, 12 iulie, la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu-Vâlcea unde a fost cinstită  Icoana Maicii Domnului Prodromița.

  12 Iulie 2020
 • Cinstirea Sfintei Icoane a Maicii Domnului „Prodromița” la Catedrala Arhiepiscopală

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit în Catedrala Arhiepiscopală Slujba de Priveghere de toată noaptea, după rânduiala Sfântului Munte la sărbătoarea Cinstirea Sfintei Icoane a Maicii Domnului „Prodromița”.

  12 Iulie 2017
 • Cinstirea Sfintei Icoane a Maicii Domnului „Prodromița” la Catedrala Arhiepiscopală

  În ziua de 12 iulie, dată în care calendarul bisericesc pomenește Cinstirea Sfintei Icoane a Maicii Domnului „Prodromița”, Catedrala Arhiepiscopală Sfântul Nicolae din Râmnicu-Vâlcea s-a aflat în sărbătoare, prăznuind și cinstind icoana așezată spre închinare, la iniţiativa şi cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la vecernia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului din anul 2015.

  13 Iulie 2016
 • Canon de rugăciune către Născătoarea de Dumnezeu şi Pururea Fecioara Maria la pomenirea cinstitei sale icoane, cea numită „Prodromiţa”, de la Muntele Athos

  Născătoare de Dumnezeu, pururea Fecioară, sfintei şi dumnezeieştii icoanei tale cu dragoste şi cu credinţă închinându-ne, o sărutăm mulţumind; căci prin ea celor credincioşi dăruieşti cu adevărat tămăduiri sufletelor şi trupurilor. Pentru aceasta, grăim către tine: Slavă fecioriei tale, slavă milostivirii tale, slavă purtării tale de grijă, Ceea ce eşti Una Binecuvântată.

  23 Iunie 2015
 • Acatistul Icoanei Maicii Domnului Prodromiţa

  Născătoare de Dumnezeu, pururi Fecioară, sfintei şi dumnezeieştii tale icoane cu dragoste şi cu credinţă închinându-ne, o sărutăm, mulţumind. Căci printr-însa dăruieşti celor credincioşi cu adevărat tămăduiri sufletelor şi trupurilor. Pentru aceasta, grăim către tine: Slavă fecioriei tale, slavă milostivirii tale, slavă purtării tale de grijă, ceea ce eşti una binecuvântată.

  23 Iunie 2015