eminescu

 • Ziua Culturii Naționale sărbătorită în școlile vâlcene

  Luni, 15 ianuarie, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, elevii școlilor vâlcene, alături de cadrele didactice au adus un omagiu poetului „nepereche” Mihail Eminescu. 

  17 Ianuarie 2024
 • Slujbă de pomenire pentru poetul Mihail Eminescu

  Poetul Mihail Eminescu a fost omagiat la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului, la împlinirea a 174 de ani de la nașterea sa. Cu acest prilej, a fost săvârșită slujba de parastas în Catedrala Arhiepiscopală și la statuia poetului din Scuarul Mihail Eminescu, manifestările fiind încheiate de recitalul Coralei „Sfântul Ierarh Antim Ivireanul”.

  16 Ianuarie 2024
 • Poetul Mihail Eminescu va fi omagiat la 174 ani de la naștere

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, luni, 15 ianuarie, Poetul Naţional Mihail Eminescu va fi comemorat, cu prilejul împlinirii a 174 ani de la naştere.

  1 Ianuarie 2024
 • „Mihail Eminescu s-a lăsat pătruns de muzică, încât armoniile sonore i-au hrănit mereu dorurile și clipele de singurătate”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie

  „Mihail Eminescu este „poetul nepereche a cărui operă învinge timpul”, pentru că universul eminescian fascinează prin puterea și profunzimea cu care a pătruns în spiritualitatea, cultura și istoria neamului, încât a conferit limbii române sonorități neîntrecute, prin unicitatea cu care a reuşit să-i mlădieze expresivitatea, tinzând spre perfecțiune”, a accentuat Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la finalul slubei de pomenire pe care a săvârșit-o la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea.

  Manifestările au continuat în Scuarul „Mihail Eminescu” din cadrul Centrului Eparhial unde se află statuia poetului, fiind urmate de un recital de poezie ce a fost susținut de actorul Denis Hanganu în Sala „Gherasim Arhiepiscopul” din cadrul Așezământului „Sfântul Ierarh Antim Ivireanul”.

  15 Iunie 2023
 • Poetul Mihail Eminescu va fi omagiat la 173 ani de la naștere

  Poetul Naţional Mihai Eminescu va fi comemorat duminică, 15 ianuarie, cu prilejul împlinirii a 173 ani de la naştere.

  1 Ianuarie 2023
 • Mihail Eminescu-imnograf al graiului românesc și arhistrateg al Culturii Naționale

  Cuvântul Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, transmis în cadrul manifestărilor comemorative prilejuite de împlinirea a 172 de ani de la nașterea poetului Mihail Eminescu.

  15 Ianuarie 2022