Eşti aici

Poetul Mihail Eminescu va fi omagiat la 173 ani de la naștere

1 Ianuarie 2023 / Cultural

Poetul Naţional Mihai Eminescu va fi comemorat duminică, 15 ianuarie, cu prilejul împlinirii a 173 ani de la naştere.

Manifestările duhovnicești-culturale vor debuta la ora 12.00 cu Slujba Parastasului ce va fi săvârșită la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea. După momentul de pioasă rugăciune, în Sala „Gherasim Arhiepiscopul” din cadrul Așezământului „Sfântul Antim Ivireanul” va avea loc recitalul de muzică și poezie „Mihail Eminescu - imnograf al sufletului românesc”, cu participarea extraordinară a actorului Alecsandru Dunaev, ce va fi acompaniat la pian de către doamna profesor Galina Nemțanu.

Mihail Eminescu
Mihail Eminescu (1850-1889), poet, prozator, dramaturg şi jurnalist, a fost considerat de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română.
A fost activ în societatea Junimea şi a lucrat ca redactor la Timpul. A publicat primul său poem la vârsta de 16 ani, iar la 19 ani a plecat să studieze la Viena.
Manuscrisele poetului Mihai Eminescu, 46 de volume, aproximativ 14.000 de file, au fost dăruite Academiei Române de Titu Maiorescu, în şedinţa din 25 ianuarie 1902.
Mihai Eminescu a trecut la cele veșnice în data de 15 iunie 1889. A fost ales, post-mortem (28 octombrie 1948), membru al Academiei Române.

Alte articole despre: