Eşti aici

Concertul pascal al Coralei Preoților din Arhiepiscopia Râmnicului

10 Mai 2019 / Cultural

Iubitorii cântării bisericești și religioase au participat vineri, 10 mai, la concertul pascal, susținut, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, de Corala Preoților din Arhiepiscopia Râmnicului la Teatrul Anton Pann din municipiul Râmnicu-Vâlcea. Corala a fost dirijată de pr. prof. dr. Siluan-Dumitru Scurtu.

Concertul pascal a deschis seria de evenimente religios-culturale pe care Arhiepiscopia Râmnicului le organizează în perioada 10-12 mai, cu prilejul sărbătorii „Aducerea în Oltenia a moaștelor Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica, Ocrotitorul Arhiepiscopiei Râmnicului”.

În cadrul evenimentului muzical au fost interpretate lucrări ale mai multor compozitori români și străini, precum Al. Podoleanu, Ion Popescu Pasărea, Gavriil Musicescu, Nicolae Lungu, DG Kiriac, Francesco Durante, Gioacome Puccini, Fr. Search, Giulio Caccini C.D. Scurtu. De asemenea, au fost momente solistice susținute de soprana Monica Valentina Scurtu, pr. Liviu Ioan Găman, arhid. Andrei Ovidiu Leonte. Au fost acompaniați de Galina Nemțeanu (pian), Dorin Fărcaș (oboi), Vlad Răilean (vioară). Concertul Coralei Preoților din Arhiepiscopia Râmnicului, condus de pr. prof. dr. Siluan-Dumitru Scurtu, a cuprins și un moment recitativ, susținut de actorul Cristian Alexandrescu.

Alte articole despre: