Eşti aici

Activități culturale desfăşurate de Liga Femeilor Creştin Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului

30 Octombrie 2017 / Cultural

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în perioada 26-29 octombrie 2017, reprezentantele  Ligii Femeilor Creştin Ortodoxe Vâlcea au participat la manifestările cultural-spirituale dedicate cinstirii eroilor și mărturisitorilor români. 

Manifestările s-au desfășurat în localitatea Golești, la Mănăstirea Înălțarea Sfintei Cruci, din localitatea Budești, și în comuna Coşereni, județul Ialomița. La Simpozionul Internațional „Lacrimi pentru nemurire”, organizat de Primăria Comunei Coșereni și de Asociația culturală Apollon din Urziceni au participat academicieni, scriitori, preoți, poeți, ziariști, reprezentanți ai autorităților centrale și locale, profesori și elevi de la Școala Gimnazială din localitate. La acest eveniment cultural, prezentat de domnul George Călin, poet, cuvântul de deschidere a fost rostit  de către părintele Aurel Berbec, Protopop de Urziceni.

Din Republica Moldova a participat o delegație numeroasă de poeți şi scriitori condusă de domnul academician Vasile Căpățână. La final a fost lansată Antologia „Lacrimi pentru nemurire” care cuprinde şi eseul doamnei Zenovia Zamfir, reprezentanta Ligii Femeilor Creștin Ortodoxe Vâlcea intitulat „Lacrimi de iubire pentru cei plecați”.

Alte articole despre: