Eşti aici

Slujbă de revenire la Ortodoxie în Catedrala Arhiepiscopală

21 Februarie 2019 / Comunicate de Presă

Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, un sobor de preoți consilieri eparhiali și slujitori de la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din municipiul Râmnicu-Vâlcea a săvârșit slujba reprimirii la Ortodoxie, în rândul mirenilor, a fostului preot greco-catolic Marian Stoicănescu.

Soborul de slujitori a fost condus de pr. Nicolae Moga, consilier administrativ-bisericesc eparhial. La slujbă au participat preoții parohi de la parohiile din municipiul Râmnicu-Vâlcea.

Potrivit rânduielii liturgice, cel care s-a lepădat de Ortodoxie și, ulterior, dorește reîntoarcerea la dreapta credință, având arhiereasca binecuvântare a Chiriarhului locului, se mărturisește duhovnicului, după care, se va săvârși slujba de reprimire la Ortodoxie. În cadrul acestei rânduieli liturgice, se rostesc de către preot rugăciuni de reprimire în sânul Bisericii, apoi penitentul face mărturisirea publică a Ortodoxiei, lepădându-se de credința și învățăturile greșite la care a fost părtaș până atunci. La finalul slujbei de reprimire la Ortodoxie se săvârșește rânduiala ungerii cu Sfântul și Marele Mir. 

Alte articole despre: