Eşti aici

Slujbă de pomenire a luptătorilor anticomunişti la Paraclisul Arhiepiscopal „Toți Sfinții”

9 Martie 2022 / Comunicate de Presă

Miercuri, 9 martie, la Paraclisul Arhiepiscopal „Toți Sfinții” din municipiul Râmnicu-Vâlcea a fost săvârșită slujba de parastas pentru luptătorii anticomuniști din perioada 1944-1989, cei care au luptat, cel mai adesea până la moarte, îndurând suferințe inimaginabile în închisorile comuniste de exterminare, împotriva instaurării în România a unui regim politic totalitar şi ateu.

La slujba de pomenire au participat domnul Nicolae Stănculescu, Președintele Asociației Deținuților Politici, Filiala Vâlcea, și câțiva dintre urmașii foștilor deținuți politici. Părintele Constantin Cârstea, în cuvântul împărtășit celor prezenți, a amintit de jertfa preoților Emilian Lăstun, Petre Boiangiu,Filip Alimănescu, Nicolae Aniță, Ioan Angelescu, Alexandru Barbu, Dumitru Bălașa, Petre Bălașa, Matei Bălănoiu, Zamfir Bârsan, Gheorghe Beldiman, Ioan Bercu, Petre Bulacu, Ilie Cazacu, Gheorghe Cârstoiu, Gheorghe Constantinescu, Nicolae Marin, Victor Toma, veritabile modele de demnitate, statornicie în credință şi patriotism.

Pe aceşti luptători români pentru credinţă şi libertate, Biserica îi pomenește la fiecare Sfântă Liturghie, alături de eroii din toate timpurile și din toate locurile, deoarece s-au jertfit în lagăre şi în închisori pentru libertatea, unitatea şi demnitatea poporului român.

Alte articole despre: