Eşti aici

Lucrările Cercului pastoral-misionar Râmnicu-Vâlcea Sud

13 Septembrie 2017 / Administrativ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, marți, 12 septembrie 2017, la Biserica Sfântul Apostol Andrei din Râmnicu-Vâlcea s-au desfășurat lucrările Cercului pastoral-misionar Râmnicu-Vâlcea Sud din Protoieria Râmnicu-Vâlcea.

Întrunirea preoților a debutat cu săvârșirea slujbei de Te Deum, după care Părintele Protoiereu Nicolae Proteasa a transmis cuvântul de binecuvântare din partea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, cuvânt ce a subliniat rolul activităților catehetice și sociale în lucrarea misionară a fiecărei parohii.

În continuarea lucrărilor, Părintele Vasile Popa, responsabilul cercului pastoral, a prezentat proiectele desfășurate în cursul acestui an, după care a urmat susținerea prelegerii cu tema Activitatea Patriarhului Justinian Marina în Eparhia Râmnicului, de către Părintele Laurențiu Daniel Barbu. Prezentând activitatea administrativă, cultural-educațională, pastoral-misionară și socială desfășurată de Patriarhul Justinian, părintele a subliniat că „personalitatea sa a dominat viaţa Bisericii noastre în cel de-al treilea sfert al secolului al XX-lea. Calităţile deosebite de care a dat dovadă pe tărâm didactic, pastoral şi social, de-a lungul celor două decenii petrecute la Olteanca, Băbeni şi Râmnicu-Vâlcea ca învăţător, profesor şi preot au însemnat deopotrivă acumularea unei ample experiențe însă, totodată, și cunoașterea realităților din toate structurile administrative ale Bisericii, idealurile și provocările clerului, aspecte de care a ținut cont în lucrarea pastorală săvârșită în demnitatea de patriarh al Bisericii Ortodoxe Române. Duhul unui creştinsim puternic, întemeiat pe faptele iubirii lui Dumnezeu şi a aproapelui. Mireasma acestui duh din căminul copilăriei mele - menţiona Preafericitul Părinte Patriarh -, moştenit de la bunicii, moşii şi strămoşii mei, vrednici slujitori ai Bisericii şi Patriei, pomeniţi totdeauna la marile praznice de credicioasa mea mamă cu evocări despre trecutul lor religios şi patriotic, nu s-a dezlipit de mine niciodată, mărturisea Patriarhul Justinian”.

În partea a doua a întâlnirii au fost propuse o serie de proiecte cu caracter educativ ce se vor desfășura în parteneriat cu instituțiile de învățământ din municipiu.

Alte articole despre: