Eşti aici

Cerc pastoral la Parohia Adormirea Maicii Domnului - Drăgășani

31 Octombrie 2017 / Administrativ

Cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în ziua de 30 octombrie 2017, la Parohia Adormirea Maicii Domnului din municipiul  Drăgășani a avut loc întâlnirea preoților din cadrul cercului pastoral.

Întâlnirea a debutat cu săvârșirea slujbei de Te Deum, după care părintele Popescu Viorel Alexandru a susținut referatul Teologia icoanei. Prevederi canonice, juridice și ermineutice privitoare la icoane și pictură bisericească.

Lucrarea parintelui a fost bine documentată, fiind evidențiate îndeosebi prevederile canonico- juridice regulamentare și ermineutice, din trecut și de azi, privitoare la sfintele icoane și la pictura bisericească. Părintele a subliniat faptul că ,,textul dogmatic fundamental al Bisericii  care ne învață cinstirea sfintelor icoane este hotărârea dogmatică a Sinodului al VII- lea Ecumenic de la Niceea (787), iar în ceea ce privește erminiile zugravilor sau cărțile de pictură, în care se indică modul în care trebuie să se picteze Domnul, Maica Sa și alți sfinți ai Bisericii, cea mai cunoscută, completă și sistematică dintre ele este a ieromonahului Dionisie de Furna, carte reeditată recent în limba română.

Prezent la lucrările cercului pastoral, Părintele Protoiereu Dumitrașcu Ion a apreciat referatul susținut și a propus inițierea și dezvoltarea unor proiecte cu caracter educativ și social pentru intensificarea misiunii pastorale în parohii.

Alte articole despre: