Eşti aici

Centrul de zi pentru persoane vârstnice „Sfinții Părinți Ioachim și Ana" a organizat o nouă întâlnire cu persoanele vârstnice din comunitate

4 Decembrie 2023 / Social

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, Centrul de zi pentru persoane vârstnice „Sfinții Părinți Ioachim și Ana" din cadrul Parohiei Bercioiu, a organizat o nouă întâlnire cu persoanele vârstnice din comunitate, ce a avut ca temă principală, importanța iubirii și a iertării aproapelui, în viața fiecărui creștin.

În cadrul catezehei, părintele paroh Dragoș Frunzescu a transmis celor prezenți că: „Numai iertând semenilor noștri greșelile lor, ne va ierta Dumnezeu și nouă greșelile noastre. În rugăciunea domnească Tatăl nostru, rostim cuvintele „și ne iartă nouă greșelile noastre, precum și noi iertăm greșiților noștri"; de aici reiese clar faptul că, doar dacă iertăm, vom fi la rândul nostru iertați.
Referitor la iubire, aceasta este cea mai importantă virtute a unui creștin, fiind evidențiată foarte frumos de către Sfântul Apostol Pavel, în Epistola către Corinteni „... Şi acum rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea"
( I Corinteni XIII, 1-13 ).

Alte articole despre: