Eşti aici

Activități sociale în Protopopiatul Râmnicu-Vâlcea

24 Septembrie 2018 / Social

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, joi, 21 septembrie, părintele protoiereu Nicolae Proteasa a organizat o nouă activitate socială la Centrul de îngrijire „Inimă pentru inimă”, la care au participat elevi ai Seminarului Teologic Sfântul Nicolae  și enoriași ai parohiilor Sfântul Ioan Botezătorul și Goranu din Râmnicu-Vâlcea.

Vorbind despre activitatea socială desfășurată în cadrul protoieriei, părintele Nicolae a precizat că „activitatea liturgică a Bisericii a inspirat și misiunea ei socială, filantropia fiind considerată drept o rodire sau o iradiere a Sfintei Liturghii în viaţa socială.

Sfinţii Apostoli şi Sfinţii Părinţi ai Bisericii au unit Euharistia cu filantropia socială a agapei frăţeşti, a organizării de colecte pentru a ajuta pe cei săraci, pe văduve, pe orfani şi pe bătrâni. Practica apostolică a fost continuată și dezvoltată, fiind organizate instituții de ajutorare permanente. Deși o lungă perioadă activitatea filantropică se desfășura sub preocuparea Bisericii, secularizarea a produs o serie de schimbări și în domeniul serviciilor sociale, care au fost preluate de Stat.

Biserica și-a continuat în mod neîntrerupt misiunea ei socială în mănăstiri și parohii, dezvoltând programe sociale, înființând cantine sociale, centre pentru îngrijirea bătrânilor, a copiilor și familiilor aflate în situații de risc social. O amplă activitate social misionară se desfășoară și în centrele de plasament și de îngrijire a bolnavilor, prin prezența și sprijinul preoților misionari, a preoților din parohii, monahilor și monahiilor și a credincioșilor”.

Alte articole despre: