Eşti aici

Acţiuni sociale desfăşurate de Liga Femeilor Creştine Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului

16 Aprilie 2018 / Social

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, sâmbătă 14 aprilie 2018, Liga Femeilor Creştine Ortodoxe Vâlcea a organizat acţiunea „Lumină din lumină, în suflet de copil” în cadrul proiectului „Copilăria, bucuria tuturor”, derulat împreună cu Arhiepiscopia Râmnicului, DGASPC Vâlcea şi Asociaţia pentru copii şi bătrâni „Sf. Hristofor”.

Copiii de la Centrele de Plasament nr.4 si nr.5, „Andreea” şi „Ana” împreună cu educatoarele şi membrele Ligii au mers în pelerinaj la Mănăstirea Antim din Troianu, Mănăstirea Dintr-un Lemn, unde au participat la o agapă frăţească, iar la final au vizitat Mănăstirea Govora. Grupul de pelerini a fost însoţit de tânărul teolog Marius Keller – preşedintele Asociaţiei pentru copii şi bătrâni ''Sfântul Hristofor''. O zi cu o mare încărcătură emoţională, de iubire reciprocă, membrele Ligii şi copiii s-au rugat împreună, s-au jucat, au povestit şi au făcut planuri pentru următoarele acţiuni.

Bucuria de fi  în comuniune şi iubire cu Bunul Dumnezeu şi Maica Domnului, cu oamenii,  a fost exprimată foarte frumos de o tânără, Angela, fostă beneficiară a unui Centru de plasament, prezentă pentru prima dată la un eveniment de suflet: „Să vă spun ceva sincer, nu m-am simțit niciodată iubită așa cum m-ați iubit dumneavoastră, nici îmbrățișată, nici mângâiată, o iubire de mamă. Vă mulțumesc!''.

Alte articole despre: