Preafericitul Părinte Patriarh Daniel

 • Rugăciunea – prezenţă şi lucrare a Sfântului Duh în om

  Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a proclamat anul 2022 drept Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului. De asemenea, în contextul împlinirii a 1.000 de ani de la trecerea la Domnul a Sfântului Simeon Noul Teolog († 1022) și a 300 de ani de la nașterea Sfântului Paisie de la Neamț († 1722), Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a proclamat anul 2022 drept Anul comemorativ al Sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț.

  18 August 2022
 • Binecuvântare şi încurajare pentru examene

  Iubiţi tineri,

  Biserica a susținut de-a lungul întregii sale istorii școala, cultura și formarea spirituală a omului.

  7 Iunie 2022
 • Patriarhul Daniel, mesaj la Duminica Femeilor creștine: Ne rugăm lui Dumnezeu să le dăruiască bucurie și binecuvântare

  Sfintele Femei Mironosițîmpreună cu Maica Domnului sunt rugătoare pentru femeile creștine

  5 Mai 2022
 • Mesajul Patriarhului Daniel: Să ajutăm în continuare pe refugiaţi, să ne rugăm pentru pace şi să fim făcători de pace!

  Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a reiterat luni, 7 martie 2022, în prima zi a Postului Mare, apelul la solidaritate şi ajutor pentru Ucraina.

  8 Martie 2022
 • Mesajul Patriarhului Daniel cu ocazia Anului Nou 2022 | VIDEO

  Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis un mesaj video cu ocazia Anului Nou 2022.

  31 Decembrie 2021
 • Îndemn la rugăciune şi grijă pentru sănătate

  Patriarhul României a transmis joi un mesaj prin care îndeamnă la înmulțirea rugăciunii în această perioadă a pandemiei. Preafericirea Sa îndeamnă credincioșii să respecte măsurile de protecție sanitară și să asculte îndemnurile medicilor.

  14 Octombrie 2021
 • Patriarhul binecuvintează la început de an universitar toți studenții, profesorii și părinții

  Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis cu prilejul începutului noului an universitar 2021-2022 un mesaj de binecuvântare pentru toți studenții, profesorii și părinții.

  27 Septembrie 2021
 • 14 ani de la întronizarea Preafericitului Părinte Daniel ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române

  Joi, 30 septembrie 2021, Biserica Ortodoxă Română sărbătorește 14 de ani de la întronizarea Preafericitului Părinte Daniel ca Patriarh.

  27 Septembrie 2021
 • Patriarhul Daniel, binecuvântare în noul an școlar pentru elevii și profesorii români de pretutindeni

  Părintele Patriarh Daniel transmite un mesaj la începutul anului şcolar 2021-2022. Preafericirea Sa vorbește despre „elevii, părinţii, învățătorii și profesorii români de pretutindeni”, despre „utilitatea, dar și limitele educației on-line”, precum și despre rolul familiei în formarea copiilor.

  9 Septembrie 2021
 • Patriarhul de Ziua Mondială a Rețelelor de Socializare: Cuvântul bun luminează comunicarea

  Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a adresat miercuri, cu prilejul Zilei Mondiale a Reţelelor de Socializare, un mesaj despre comunicarea responsabilă în contextul provocărilor lumii contemporane.

  30 Iunie 2021
 • Patriarhul îndeamnă părinții, profesorii și preoții să îi susțină intens pe elevi la finalul unui an școlar dificil

  Patriarhul României transmite un mesaj înainte de Evaluarea Națională și Bacalaureat. Părintele Patriarh se adresează mai întâi tinerilor cărora le spune cât de importante sunt aceste examene pentru dezvoltarea lor, apoi îi îndeamnă pe părinţi, pe profesori şi pe preoţii din parohii să îi susțină în mod mai intens la finalul acestui an școlar dificil.

  21 Iunie 2021
 • A fost proclamat Anul omagial și comemorativ 2021

  La Catedrala Patriarhală a fost proclamat vineri anul 2021 ca Anul omagial al pastorației românilor din afara României și Anul comemorativ al celor adormiți în Domnulvaloarea liturgică și culturală a cimitirelor în Patriarhia Română.

  1 Ianuarie 2021

Pagini