Preafericitul Părinte Patriarh Daniel
-
Sfintele Femei Mironosițe - modele pentru femeile creștine
Hristos a înviat!
În cea de-a treia duminică după praznicul Învierii Domnului, Biserica Ortodoxă le cinstește pe Sfintele Femei Mironosițe, primele persoane care au primit de la îngeri vestea că Hristos Cel răstignit a înviat din morți. Femeile purtătoare de mir sau de aromate au devenit mărturisitoare curajoase ale Învierii Domnului, fiind numite în cântările Bisericii noastre „ucenițele Domnului” (Troparul Învierii, glasul al 4-lea).
30 Aprilie 2023 -
Protocol de cooperare între Patriarhia Română și Ministerul Muncii și Solidarității Sociale
În data de 11 aprilie 2023, în contextul Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice, a fost semnat un Protocol de cooperare între Patriarhia Română și Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, instituții reprezentate de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și Dl Ministru Marius-Constantin Budăi.
12 Aprilie 2023 -
Rugăciunea – prezenţă şi lucrare a Sfântului Duh în om
Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a proclamat anul 2022 drept Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului. De asemenea, în contextul împlinirii a 1.000 de ani de la trecerea la Domnul a Sfântului Simeon Noul Teolog († 1022) și a 300 de ani de la nașterea Sfântului Paisie de la Neamț († 1722), Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a proclamat anul 2022 drept Anul comemorativ al Sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț.
18 August 2022 -
Îndemn la rugăciune şi grijă pentru sănătate
Patriarhul României a transmis joi un mesaj prin care îndeamnă la înmulțirea rugăciunii în această perioadă a pandemiei. Preafericirea Sa îndeamnă credincioșii să respecte măsurile de protecție sanitară și să asculte îndemnurile medicilor.
14 Octombrie 2021 -
Patriarhul Daniel, binecuvântare în noul an școlar pentru elevii și profesorii români de pretutindeni
Părintele Patriarh Daniel transmite un mesaj la începutul anului şcolar 2021-2022. Preafericirea Sa vorbește despre „elevii, părinţii, învățătorii și profesorii români de pretutindeni”, despre „utilitatea, dar și limitele educației on-line”, precum și despre rolul familiei în formarea copiilor.
9 Septembrie 2021