Preafericitul Părinte Patriarh Daniel

 • Îndemn la rugăciune şi grijă pentru sănătate

  Patriarhul României a transmis joi un mesaj prin care îndeamnă la înmulțirea rugăciunii în această perioadă a pandemiei. Preafericirea Sa îndeamnă credincioșii să respecte măsurile de protecție sanitară și să asculte îndemnurile medicilor.

  14 Octombrie 2021
 • Patriarhul binecuvintează la început de an universitar toți studenții, profesorii și părinții

  Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis cu prilejul începutului noului an universitar 2021-2022 un mesaj de binecuvântare pentru toți studenții, profesorii și părinții.

  27 Septembrie 2021
 • 14 ani de la întronizarea Preafericitului Părinte Daniel ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române

  Joi, 30 septembrie 2021, Biserica Ortodoxă Română sărbătorește 14 de ani de la întronizarea Preafericitului Părinte Daniel ca Patriarh.

  27 Septembrie 2021
 • Patriarhul Daniel, binecuvântare în noul an școlar pentru elevii și profesorii români de pretutindeni

  Părintele Patriarh Daniel transmite un mesaj la începutul anului şcolar 2021-2022. Preafericirea Sa vorbește despre „elevii, părinţii, învățătorii și profesorii români de pretutindeni”, despre „utilitatea, dar și limitele educației on-line”, precum și despre rolul familiei în formarea copiilor.

  9 Septembrie 2021
 • Patriarhul de Ziua Mondială a Rețelelor de Socializare: Cuvântul bun luminează comunicarea

  Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a adresat miercuri, cu prilejul Zilei Mondiale a Reţelelor de Socializare, un mesaj despre comunicarea responsabilă în contextul provocărilor lumii contemporane.

  30 Iunie 2021
 • Patriarhul îndeamnă părinții, profesorii și preoții să îi susțină intens pe elevi la finalul unui an școlar dificil

  Patriarhul României transmite un mesaj înainte de Evaluarea Națională și Bacalaureat. Părintele Patriarh se adresează mai întâi tinerilor cărora le spune cât de importante sunt aceste examene pentru dezvoltarea lor, apoi îi îndeamnă pe părinţi, pe profesori şi pe preoţii din parohii să îi susțină în mod mai intens la finalul acestui an școlar dificil.

  21 Iunie 2021
 • A fost proclamat Anul omagial și comemorativ 2021

  La Catedrala Patriarhală a fost proclamat vineri anul 2021 ca Anul omagial al pastorației românilor din afara României și Anul comemorativ al celor adormiți în Domnulvaloarea liturgică și culturală a cimitirelor în Patriarhia Română.

  1 Ianuarie 2021
 • VIDEO: Mesajul Patriarhului Daniel cu ocazia Anului Nou 2021

  Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis un mesaj video cu ocazia Anului Nou 2021.

  29 Decembrie 2020
 • Patriarhul transmite un mesaj de compasiune pentru victimele incendiului de la Spitalul Județean din Piatra Neamț

  Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis sâmbătă, 14 noiembrie, un mesaj de compasiune pentru victimele incendiului de la Spitalul Județean din Piatra Neamț.

  15 Noiembrie 2020
 • Patriarhul României: În contextul actual, studenţii au mai multă nevoie de sprijinul Familiei, al Şcolii şi al Bisericii

  Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis un mesaj  la începutul noului an universitar 2020-2021 în care a subliniat că urmare a crizei de sănătate cauzate de noul coronavirus, „tinerii studenţi au mai multă nevoie de sprijinul Familiei, al Şcolii şi al Bisericii pentru a se forma intelectual şi profesional, dar şi spiritual şi cultural”. 

  24 Septembrie 2020
 • Duminica migranților români, mesajul Patriarhului: Responsabilitate, speranţă şi solidaritate în vreme de pandemie

  Părintele Patriarh Daniel a adresat un mesaj cu prilejul Duminicii migranților români, care anul acesta este sărbătorită în 16 august 2020. Duminica migranţilor români este celebrată în Patriarhia Română în prima duminică după Adormirea Maicii Domnului.

  Mesajul integral al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel cu prilejul Duminicii migranților români 2020:

  12 August 2020
 • Patriarhul Daniel: Mesaj spiritual în timp de pandemie (VIDEO)

  Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis un mesaj în care a subliniat că „starea de pandemie ne cheamă să transformăm suferinţa în speranţă şi izolarea în dorinţă de comuniune mai multă între oameni”.

  „Mai ales acum, când lumea trece printr-o perioadă tristă și dificilă din cauza pandemiei coronavirusului, avem nevoie de o credință mai puternică, de ajutor pentru a ne restabili sănătatea sau de a ne proteja de boli”.

  12 Mai 2020

Pagini