Preafericitul Părinte Patriarh Daniel

 • Rolul primordial al părinților în creșterea și educarea copiilor

  Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis un mesaj cu ocazia Duminicii părinților și copiilor în care a explicat cum poate fi depășită criza familiei de astăzi.  

  30 Mai 2024
 • Sfintele Femei Mironosițe - mărturisitoare ale Învierii Domnului

  Hristos a înviat!

  În Duminica a treia după Paști, numită și Duminica Mironosițelor, le cinstim pe Sfintele Femei Mironosițe, întrucât acestea reprezintă modele de curaj, credință și smerenie în Biserică.

  18 Mai 2024
 • Mesajul Patriarhului României cu prilejul Anului Nou 2024

  Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, transmite un mesaj video cu prilejul sărbătorilor Anului Nou 2024 și Botezului Domnului.

  31 Decembrie 2023
 • Patriarhul Daniel transmite un mesaj de binecuvântare și încurajare pentru elevii aflați în perioada examenelor

  Patriarhul Daniel a transmis joi un mesaj de binecuvântare și încurajare pentru elevii aflați în perioada examenelor.

  15 Iunie 2023
 • Sfintele Femei Mironosițe - modele pentru femeile creștine

  Hristos a înviat!

  În cea de-a treia duminică după praznicul Învierii Domnului, Biserica Ortodoxă le cinstește pe Sfintele Femei Mironosițe, primele persoane care au primit de la îngeri vestea că Hristos Cel răstignit a înviat din morți. Femeile purtătoare de mir sau de aromate au devenit mărturisitoare curajoase ale Învierii Domnului, fiind numite în cântările Bisericii noastre „ucenițele Domnului” (Troparul Învierii, glasul al 4-lea).

  30 Aprilie 2023
 • Protocol de cooperare între Patriarhia Română și Ministerul Muncii și Solidarității Sociale

  În data de 11 aprilie 2023, în contextul Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice, a fost semnat un Protocol de cooperare între Patriarhia Română și Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, instituții reprezentate de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și Dl Ministru Marius-Constantin Budăi.

  12 Aprilie 2023
 • Rugăciunea – prezenţă şi lucrare a Sfântului Duh în om

  Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a proclamat anul 2022 drept Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului. De asemenea, în contextul împlinirii a 1.000 de ani de la trecerea la Domnul a Sfântului Simeon Noul Teolog († 1022) și a 300 de ani de la nașterea Sfântului Paisie de la Neamț († 1722), Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a proclamat anul 2022 drept Anul comemorativ al Sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț.

  18 August 2022
 • Binecuvântare şi încurajare pentru examene

  Iubiţi tineri,

  Biserica a susținut de-a lungul întregii sale istorii școala, cultura și formarea spirituală a omului.

  7 Iunie 2022
 • Patriarhul Daniel, mesaj la Duminica Femeilor creștine: Ne rugăm lui Dumnezeu să le dăruiască bucurie și binecuvântare

  Sfintele Femei Mironosițîmpreună cu Maica Domnului sunt rugătoare pentru femeile creștine

  5 Mai 2022
 • Mesajul Patriarhului Daniel: Să ajutăm în continuare pe refugiaţi, să ne rugăm pentru pace şi să fim făcători de pace!

  Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a reiterat luni, 7 martie 2022, în prima zi a Postului Mare, apelul la solidaritate şi ajutor pentru Ucraina.

  8 Martie 2022
 • Mesajul Patriarhului Daniel cu ocazia Anului Nou 2022 | VIDEO

  Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis un mesaj video cu ocazia Anului Nou 2022.

  31 Decembrie 2021
 • Îndemn la rugăciune şi grijă pentru sănătate

  Patriarhul României a transmis joi un mesaj prin care îndeamnă la înmulțirea rugăciunii în această perioadă a pandemiei. Preafericirea Sa îndeamnă credincioșii să respecte măsurile de protecție sanitară și să asculte îndemnurile medicilor.

  14 Octombrie 2021

Pagini