Pelerinajul de Florii

 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie: „Cei care Îl întâmpină cu buze neprihănite și călătoresc împreună cu Mântuitorul Hristos, înălțând cântări de biruință lui Dumnezeu, aștern în inimile lor mărgăritare duhovnicești”

  Amintind de momentul Intrării Mântuitorului Hristos în cetatea Ierusalimului, pelerinajul de Florii organizat sâmbătă, 8 aprilie, în ajunul Praznicului împărătesc al Floriilor, în municipiul Râmnicu-Vâlcea, a însemnat un moment de înălțare duhovnicească pentru preoții și credincioșii care au așezat în inimile lor deopotrivă rugăciunile săvârșite de către Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, bucuria împreună mărturisirii dreptei credințe, dar și nădejdea dobândirii celor folositoare mântuirii.

  8 Aprilie 2023
 • Pelerinajul de Florii în Municipiul Drăgășani

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a fost prezent în Sâmbăta lui Lazăr în mijlocul preoților și credincioșilor din Protoieria Drăgășani la Pelerinajul de Florii.

  16 Aprilie 2022
 • Pelerinajul de Florii în municipiul Râmnicu-Vâlcea

  „Când purtăm ramuri de salcie, flori și lumânări în mână, în procesiune, noi purtăm, de fapt, simbolul sufletului nostru luminat de credință și de fapte bune și ne gândim adesea că suntem trecători prin această lume”, a explicat Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, cu prilejul pelerinajului de Florii, care a avut loc sâmbătă, 20 aprilie, în municipiul Râmnicu-Vâlcea. La procesiunea de pe străzile importante ale municipiului au participat reprezentanți ai autorităților de stat, centrale și locale, clerici, monahi, monahii și credincioși de la parohiile și mănăstirile din cuprinsul Protopopiatelor Râmnicu-Vâlcea și Călimănești.

  20 Aprilie 2019
 • Pelerinajul de Florii

  Credincioșii vâlceni sunt invitați în zilele de sâmbătă, 20 aprilie, și duminică, 21 aprilie, la pelerinajele de Florii pe care Arhiepiscopia Râmnicului le organizează.

  13 Aprilie 2019
 • Procesiunea de Florii în Municipiul Drăgășani

    Sâmbătă, 8 aprilie 2017, Arhiepiscopia Râmnicului a organizat în Municipiul Drăgăşani Procesiunea de Florii ,,Libertate și dăruire în pelerinajul creștin”. Această manifestare religioasă marchează începutul urcuşului  duhovnicesc din Săptămâna Patimilor spre bucuria Praznicului Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.

  8 Aprilie 2017
 • Pelerinajul de Florii

  Pelerinajul de Florii, la Râmnic

  Sâmbătă, 23 aprilie 2016, în Sâmbăta lui Lazăr, cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Varsanufie, Arhiepiscopia Râmnicului a organizat tradiţionalul Pelerinaj de Florii în binecuvântata cetate a Râmnicului.

  24 Aprilie 2016