manastirea frasinei

 • Document cu Legământ de Blestem

  Înaltpreasfințitul Părinte Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, împreună cu Protos. Onisifor Petrescu, Starețul Mănăstirii Frăsinei, au întrunit, în ziua de 10 ianuarie 2023, Consiliul Duhovnicesc care a hotărât:

  10 Ianuarie 2023
 • Mănăstirea Frăsinei păstrează cu sfinţenie rânduiala Sfântului Ierarh Calinic

  Urmare recentelor  apariții  tendențioase și lipsite de adevăr din mediul on-line, referitor la programul duhovnicesc şi liturgic al Sfintei Mănăstiri Frăsinei, noi, Consiliul Duhovnicesc al cinstitului aşezământ monahal, facem următoarele precizări:

  30 Noiembrie 2022
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie: „Maica Vieții s-a mutat la viața cerească, la comuniunea cu Dumnezeu Cel veșnic”

  „Maica Domnului este mijlocitoarea rugăciunilor noastre și ocrotitoarea tuturor celor care îi cer ajutorul”, a subliniat Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la Mănăstirea Frăsinei, la Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

  15 August 2018
 • Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica a fost prăznuit în ctitoria sa, Mănăstirea Frăsinei, de către Chiriarhul Râmnicului

  Miercuri, 11 aprilie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Frăsinei, care și-a sărbătorit ctitorul și ocrotitorul, Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica, Episcopul Râmnicului. Alături de Înaltpreasfinția Sa au fost prezenți părintele stareț și părinții viețuitori ai mănăstirii.

  11 Aprilie 2018
 • IPS Varsanufie: „Dumnezeu cunoaște sufletul nostru după cele pe care le înfăptuim”

  Duminică, 11 februarie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Frăsinei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

  11 Februarie 2018
 • Sfânta Liturghie în sobor de ierarhi la Mănăstirea Frăsinei

  Cea de-a treia zi de Paște a adus bucurie duhovnicească obștii Mănăstirii Frăsinei și pelerinilor, prin prezența și slujirea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, a Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului și a Preasfințitului Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului. 

  18 Aprilie 2017
 • Binecuvântarea lucrărilor desfășurate la biserica Mănăstirii Frăsinei

  Din dorința de a reînnoi ctitoria Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în interiorul bisericii mari a mănăstirii s-au desfășurat lucrări de refacere a sistemului de încălzire și  înnoire a pardoselii, precum și de înfrumusețare cu noi obiecte de cult.

  18 Noiembrie 2016
 • Parastas de 40 de zile pentru Avva Neonil de la Frăsinei

  Parastas de 40 de zile pentru Avva Neonil de la Frăsinei

  Sâmbătă, 23 aprilie 2016, la Mănăstirea Frăsinei din județul Vâlcea a avut loc slujba Parastasului la 40 de zile de la mutarea la Domnul a Părintelui Neonil Ștefan, starețul athosului românesc din pădurea de frasini.

  23 Aprilie 2016
 • Cuvânt al Părintelui Neonil, starețul de la Frăsinei

  Fragment din cuvântul rostit de părintelui arhimandrit Neonil Ștefan, starețul Sfintei Mănăstiri Frăsinei din județul Vâlcea, la venirea Moaștelor Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica în Mitropolia Olteniei. 2 mai 2012.

  18 Martie 2016
 • Slujba de înmormântare

  Părintele Neonil s-a adăugat vechilor stareţi de la Frăsinei

  Părintele Arhimandrit Neonil Ștefan a fost înmormântat în cimitirul Sfintei Mănăstiri Frăsinei. Slujba a fost săvârșită de cinci ierarhi, împreună cu un numeros sobor de preoți și diaconi.

  16 Martie 2016
 • Defileul Oltului - Vâlcea

  Defileul Oltului

  Defileul Oltului e cel mai lung defileu din țară. Parcurge 47 km prin munți. Pe valea Oltului trecea unul dintre cele mai importante drumuri antice din Dacia.

  10 Noiembrie 2015