Eşti aici

Parohia Valea Bisericii
Parohia Valea Bisericii
Parohia Valea Bisericii
Parohia Valea Bisericii
Parohia Valea Bisericii
Parohia Valea Bisericii
Ziua Limbii Materne

Ziua Limbii Materne în Parohia Valea Bisericii Orlești

În ziua de 21 februarie, în biserica Parohiei Valea Bisericii Orleşti s-a desfășurat activitatea educaţională intitulată Limba noastră-i o comoară. Părintele Siia Luca-Georgian, l-a invitat în mijlocul celor 30 de elevi şi tineri prezenţi în biserică pe domnul profesor de limba română, Dragoş Zaharia, pentru a sublinia frumuseţea şi importanța limbii noastre materne şi descoperirea bogăţiei lingvistice prin lectură, ca şi activitate de petrecere a timpului liber.

Cu acest prilej, în cadrul catehezei parohiale săptămânale, părintele Siia Luca-Georgian a coordonat o nouă etapă a secţiunii literare a Concursului Naţional de Creaţie Biserica şi Şcoala din sufletul meu. Elevii înscrişi au alcătuit rugăciuni, eseuri, poezii şi compuneri legate de tema concursului. La desfăşurarea lucrărilor a participat şi doamna profesoară de religie Didona Argentoianu.

În partea a doua a activităţilor catehetice şi educaţionale a avut loc în mod gratuit, lecţii de chitară, la care s-au alăturat şi alţi tineri din parohiile Blejani-Scundu, Capu Dealului-Drăgăşani şi Mitrofani-Verdea. Aceste cursuri se desfăşoară săptămânal în cadrul proiectului social-educaţional Şi eu vreau să învăț, implementat de această parohie, fiind predate tinerilor de către Părintele Silviu-Marian Barboni de la Parohia Uşurei, Susani şi de profesorul Dragoş Zaharia.

Părintele Siia Luca-Georgian, a înființat Grupul de iniţiativă în educaţie şi timp liber de calitate Orleşti, Vâlcea, care are ca activități jocurile educaţionale în aer liber, pelerinajele şi excursiile gratuite pentru copii, schimburile de experienţă, acţiunile sociale pentru bătrâni şi de voluntariat, în curând urmând să se înfiinţeze și un Atelier Meşteşugăresc-Popular.

Alte articole despre: