Eşti aici

Parohia Orlești
Parohia Orlești
Parohia Orlești
Parohia Orlești
Parohia Orlești
Parohia Orlești
Parohia Orlești
Parohia Orlești

Ziua Eroilor la Parohia Orlești

13 Iunie 2016 / Învățământ

Joi, 09 Iunie 2016, cu binecuvântarea Înatpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, prin coordonarea Sectorului Învățământ și Activități cu Tineretul, după săvarșirea Sfintei Liturghii, la inițiativa preotului paroh Dragoș Alexandru, în Parohia Orlești din Protopopiatul Drăgășani, elevii de la Școala Gimnazială Orlești, indrumați de către învățători și diriginți au sărbătorit Ziua Eroilor.

Ceremonia a început prin intonarea imnului național urmat de săvârșirea slujbei de pomenire pentru toți eroii neamului românesc. Domnul profesor Blidaru Emilian a ținut un cuvânt despre importanța cinstirii eroilor, punctând totodată eroismul de care au dat dovadă soldații români pe câmpurile de luptă pentru apărarea patriei și a credinței ortodoxe strămoșești.

Elevii, prin glasul elevei de clasa a VIII a Laura-Gabriela Alexandru, au transmis un mesaj de recunoștință rudelor eroilor cazuți, prezente la această sărbătoare. Toți elevii au recitat poezii patriotice, au intonat cântece patriotice și au depus flori și coroane la monumentul ridicat în cinstea eroilor.

Sărbătoarea s-a încheiat cu o agapa, la care au participat toți cei prezenți.

 

Alte articole despre: