Eşti aici

Ziua Educației în Protopopiatul Drăgășani

6 Octombrie 2016 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, prin coordonarea Biroului Catehetic şi Activităţi cu Tineretul, în Protopopiatul Drăgășani s-au desfășurat activități cu caracter educativ dedicate Zilei Educației.

La Parohia Valea Bisericii - Orleşti au avut loc întâlniri şi activităţi catehetice cu tinerii, coordonate de preotul paroh, Siia Luca-Georgian şi prin implicarea domnului profesor de Limba Română, Zaharia Teodor-Dragoş.
În zilele de 2 şi 5 octombrie, mai mulţi tineri au luat parte la programul catehetic- educaţional „Să ne descoperim vocaţia şi să înmulţim talanţii!”, în cadrul căruia au fost citite pasaje din Sfânta Scriptură: Pilda Talanţilor şi Dialogul Tânărului bogat cu Domnul Iisus Hristos, fiind indentificate metode prin care să fim folositori celor din jur, înmulţindu-ne credinţa lucrătoare. Exemplul personal, educaţia intelectuală şi spirituală, preceptele morale înalte predate de Domnul Hristos au fost câteva soluţii identificate de tineri, pentru a avea o viaţă deplină.
La finalul fiecărei întâlniri, Corul „Glasul Satului”, au interpretat cântece religioase şi patriotice, pregătite pentru evenimentul religios-cultural „Recunoştinţa”,organizat de parohie în ziua duminică, 30 octombrie.

Și parohiile Drăgoești I, Drăgoești II și Boncani, au desfășurat o serie de activități catehetice la care au participat  elevii Școlii gimnaziale din comuna Drăgoești. În cadrul întâlnirii a fost evidențiată importanța educației religioase în formarea caracterului moral încă copilărie. Copiii au fost încurajați să participe la slujbele bisericii, să se spovedească, să se împărtășească și să ducă o viață religios morală curată.

În cadrul parteneriatului dintre Parohia Ionesti II și Școala Gimnazială Ionești, s-au desfășurat diverse activități cu elevii, activități coordonate de preotul paroh Diaconu Constantin si profesorul de Religie, Buteață Mihai. Activitatea a purtat titlul „Biserica și Școala - stâlpii educației sănătoase”.

La Școala Gimnazială „Teodor Bălășel” din Comuna Ștefănești, de Ziua Internațională a Educației s-au desfășurat activități catehetice cu elevii claselor V- VIII, coordonate de Pr. Prof. Lazăr Liviu. La activități a participat și Pr. Lăzărescu Ioan de la Parohia Șerbănești - Ștefănești.

Alături de cei doi preoți, a fost prezent și Pr. Costea Romică, coordonatorul Centrului Social Grădinari, județul Olt, alături de care Școala Ștefănești întreprinde numeroase activități culturale.

Pr. Prof. Lazăr Liviu  a subliniat rolul educației religioase în formarea caracterelor și personalității tinerilor, evidențiind faptul că „religia îi învață pe tineri nu doar cinstirea lui Dumnezeu și a sfinților, ci și cinstirea părinților, respectarea valorilor spirituale și culturale ale neamului, iubirea față de semeni, de natură și față de patrie”. La finalul activității, cei doi preoți, alături de doamna Prof. Agapin Mihaela, Directoarea Școlii, au premiat cele mai bune rezultate.

Alte articole despre: