Eşti aici

Ziua Educației la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae”

5 Octombrie 2016 / Învățământ

În ziua de 5 octombrie 2016 la Seminarul Teologic ,,Sfântul Nicolae" din Râmnicu-Vâlcea s-a desfășurat un program de activități educative menite să sărbătorească Ziua Internațională a Educației. 

Ziua a debutat la paraclisul Seminarului Teologic Râmnicean unde preoții profesori dimpreună cu elevii au cinstit pe noii sfinți ai Râmnicului proclamați de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, Sfinții Daniil și Misail de la Mănăstirea Turnu. Răspunsurile liturgice au fost date de toți elevii Seminarului Teologic. La Sfânta Liturghie s-a făcut și pomenirea tuturor profesorilor care au adormit în Domnul Hristos și în nădejdea Învierii.

După Sfânta Liturghie a urmat concertul susținut de către elevii seminariști în cinstea cadrelor didactice ale Seminarului Teologic ,,Sfântul Nicolae" din Râmnicu-Vâlcea. Totodată, în prezența elevilor și a cadrelor didactice, Pr. Prof. Mateiescu Petre a susținut referatul cu titlul ,,Pastorația Tinerilor Astăzi”, iar Arhid. Prof. Dr. Codruț - Dumitru Scurtu a prezentat și recitat în prima audiție o lucrare personală ,,Balada Vlădicii” închinată Sfântului Mitropolit Martir Antim Ivireanul, întocmită după mai multe documente ale vremii. 

Corala Seminarului a interpretat mai multe piese religioase psaltice și armonizate printre care și ,,Balada Sfinților Martiri Brâncoveni” notată pe psaltichie în anul 2007 de Arhid. Codruț - Dumitru Scurtu și publicată de către Arhiepiscopia Râmnicului alături de piesa de teatru ,,Martiriul Brâncovenilor” în anul 2013.

După concertul susținut, cadrele didactice s-au reunit pentru susținerea referatelor tematice și proiectarea activităților educative ce se vor desfășura în anul școlar ce a început. 

Alte articole despre: