Eşti aici

Tineri din Arhiepiscopia Râmnicului au participat la Tabăra de creaţie „Science-Intelligence-Research”

14 Iulie 2017 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, prin Sectorul Învățământ și Activități cu tineretul, șapte tineri din Arhiepiscopia Râmnicului au participat la Tabăra de creaţie „Science-Intelligence-Research”, la Mănăstirea Tismana, în perioada 3 – 6 iulie.

Tabăra a fost organizată de Arhiepiscopia Craiovei, prin Secorul Cultural şi Fundaţia „Cuvântul care zideşte”, și s-a adresat elevilor cu rezultate deosebite la învăţătură din cele patru eparhii ale Mitropoliei Olteniei.

Programul ales a împletit frumos utilul cu plăcutul, copiii reuşind să picteze, să cânte şi să meargă în drumeţie la principalele obiective din apropiere. Astfel, pe lângă obişnuitele proiecţii de filme istorice, documentare, olimpicii au avut parte şi de drumeţii pe munte, vizite la Chioșcul lui Coșbuc, pelerinaj la Schitul Cioclovina de Jos, jocuri recreative, ateliere de creatie (pictură și modelaj). Finalul a fost încununat cu tradiţionalul foc de tabără, în jurul căruia participanţii au pregătit un frumos program artistic. Nu au lipsit nici darurile, din partea organizatorilor fiind acordate diplome de participare, cărţi, şepci şi tricouri.

„Este o mare bucurie pentru noi să oferim acest dar de suflet elevilor olimpici din Mitropolia Olteniei. Activitatea din acest an a fost una bogată, fiecare elev luând parte atât la activităţile interactive, cât şi la cele de creaţie. Dorinţa noastră prin această iniţiativă a fost dintru început sprijinirea orei de religie, ca materie de mare importanţă în creşterea şi edificarea copiilor de azi şi tinerilor de mâine. Mulţumim în primul rând Părintelui Mitropolit pentru încrederea şi dragostea cu care a împodobit această iniţativă binecuvântată”, a spus Cristina Stamaroiu, directorul Fundaţiei „Cuvântul care zideşte”.

Alte articole despre: