Eşti aici

Tabără la Mănăstirea Turnu

26 Iulie 2019 / Învățământ

În perioada 22-26 iulie s-a desfășurat o nouă tabară la Mănăstirea Turnu, beneficiari fiind elevi de la școlile gimnaziale din Alunu, Popești, Tomșani.

Însoțiți de profesorii Bogdan Tudor, Leontina Mudava și Alina Tomescu, elevii au mers în drumeții pe defileul Oltului, la Castrul Roman de la Arutela, pe traseul dintre mănăstirile Turnu și Stânișoara, în locurile unde au sihăstrit Sfinții Daniil, Misail, Neofit și Meletie.

Tabăra afirmă libertatea tânărului de a-și petrece timpul într-un spațiu în care redescoperim rolul disciplinei și bucuria ajutorării semenului, regăsim liniștea interioară în momentul de rugăciune, în care manifestăm toleranță și respect față de ceilalți participanți, devenim creativi, găsind răspunsuri ale unor gânduri și frământări provocate de societatea contemporană. Întrucât participanții provin de cele mai multe ori din comunități diferite, tabăra reușește într-un mod discret, dar extrem de eficient, să-i ajute pe tineri să depășească anumite bariere de comunicare, de ordin etnic ori social.

Alte articole despre: