Eşti aici

Simpozionul-Concurs National cu participare internatională „Sfinții Apostoli Petru și Pavel - modele de urmat alături de ceilalți sfinți ai Ortodoxiei”

10 Iunie 2018 / Învățământ

În data de 8 iunie, la Colegiul Energetic din Râmnicu-Vâlcea s-a desfășurat cea de a VIII-a Ediție a Simpozionului-Concurs National cu participare internatională „Sfinții Apostoli Petru și Pavel - modele de urmat alături de ceilalți sfinți ai Ortodoxiei”.

„Educația este forma cea mai înaltă în lucrarea de modelare și formare a caracterului și personalității copiilor și tinerilor. Într-o lume în care de multe ori scara valorilor autentice şi perene este răsturnată, Biserica oferă modul autentic al sfântului. Sfinţii, în general, şi mai ales Sfinţii Părinţi ai Bisericii în special sunt modele incontestabile. Dacă se dorește formarea unor deprinderi morale, trebuie afirmate modele creștine, iar Sfinții Apostoli Petru și Pavel devin reprezentativi pentru modul în care și-au desfășurat misiunea învățătorească.

Dintre educatorii creștini au fost amintiți sfinții Ioan Gură de Aur, Vasile cel Mare și Grigorie Teologul, dar și Sfântul Clement Alexandrinul  care a sistematizat principiile educației religioase: educația creștină se adresează tuturor credincioșilor, indiferent de vârstă;  Iisus Hristos este pedagogul creștinilor; educația creștină cere o viață aleasă”, a subliniat părintele Cristian Bănuță.

Alte articole despre: