Eşti aici

Școala de Vară „Sfântul Evanghelist Luca”

11 Iulie 2018 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, sub îndrumarea Biroului de Învățământ și Activități cu tinerii, în Parohia Valea Bisericii-Orlești din Protoieria Drăgășani se desfășoară cea de-a IV-a ediție a Școlii de Vară „Sfântul Evanghelist Luca”.

Proiectul educațional-cultural este organizat prin implicarea părintelui Luca-Georgian Sîia și a domnului profesor Dragoș-Teodor Zaharia, președintele Asociației „Hrană pentru Trup și Suflet” din Orlești și este gândit pentru elevii și tinerii aflați în vacanță, pentru a lua parte la mai multe ateliere vocaționale : muzică vocal-instrumentală, ansamblu de dansuri, teatru, meșteșuguri tradiționale, pictură și desen, jocurile copilăriei, drumeții și trasee cu bicicletele, competiții sportive, dar și ateliere de comunicare și limbi străine. De asemenea, tinerii participă la Sfânta Liturghie, la Vecernie și catehezele desfășurate la biserică.

„Ne bucurăm în mod deosebit că ceea ce am început în urmă cu 4 ani, proiectul acesta de petrecere a timpului liber într-un mod organizat de către tinerii noștri a luat o mare amploare în parohie, dar și în zonele limitrofe comunei Orlești, în acest an participând 90 de copii și 30 de voluntari, care desfășoară atelierele Școlii de Vară, după un program săptămânal realizat în colaborare cu toți partenerii implicați: parohia noastră, Parohia Blejani-Scundu, școlile gimnaziale Orlești, Ionești, Scundu și Tudor Vladimirescu din Drăgășani, alături de primăriile din localitațile amintite și Asociația „Hrană pentru Trup și Suflet" din Orlești”, a precizat părintele Luca-Georgian.

Tabără a început cu un moment de rugăciune, preoții implicați în organizarea manifetărilor educaționale săvârșind slujba de Te Deum.

La această ediție, deschisă în data de 3 iulie, participă și 10 tineri voluntari belgieni, membri ai Asociației internaționale Jeunes en Roumanie, care desfășoară timp de o săptămână ateliere educaționale în limba franceză și limba engleză.

Alte articole despre: