Eşti aici

„Recunoştinţa” la Parohia Valea Bisericii - Orleşti

7 Noiembrie 2016 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului şi sub îndrumarea Biroului de Cateheze şi Activităţi cu tineretul, în Parohia Valea Bisericii - Orleşti s-a desfășurat evenimentul religios-cultural „Recunoştinţa”, ediţia 2016.

Evenimentul a debutat cu participarea tinerilor la Sfânta Liturghie, în cadrul căreia răspunsurile liturgice au fost oferite de către grupul psaltic misionar al Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea.  A urmat apoi Procesiunea la Sfânta Cruce din dealul Criseasca, ridicată aici ca dar de mulțumire şi prinos de recunoștință aduse lui Dumnezeu faţă de binefacerile Sale, revărsate asupra credincioșilor din această zonă, la care au luat parte un număr însemnat de credincioși, tineri şi copii, alături de un sobor de preoţi şi diaconi.
Căminul Cultural din Orleşti, prin implicarea Părintelui Siia Luca-Georgian şi a domnului profesor Zaharia Teodor-Dragoş, a găzduit Cenaclu  de muzică cultă, pricesne, cântece tradiționale şi muzică instrumentală, la care au participat peste 80 de copii şi tineri.
Seara a fost deschisă de un buchet de cântări religioase şi muzică cultă interpretat de Corul „Sfinții Apostoli” al Protoieriei Drăgășani. Un moment aparte l-a constituit și recitalul de muzică corală a tinerilor seminariști, dirijați de Arhid. Prof. Dr. Codruţ-Dumitru Scurtu.
„Tot acest frumos eveniment, la care au participat tineri, copii, dascăli, preoţi, reprezentanți ai mai multor instituții publice şi private, cât şi un mare număr de credincioși a reușit să fie o încununare a tuturor proiectelor social-educaționale şi culturale organizate de Parohia Valea Bisericii - Orleşti în cursul anului 2016, Anul omagial al educației tineretului creştin-ortodox”, a precizat Părintele Siia Luca-Georgian.

Alte articole despre: